Picasa WebAlbums integrat cu Google Maps


Vă amintiţi că acum vreun an Google promitea să se oprească din achiziţionări (adică din extinderea pe laterală) pentru a se ocupa de perfecţionarea serviciilor existente, mai ales să le integreze între ele (adică intrarea în profunzime)? Acest obiectiv pare încă îndepărtat. Mult aşteptatul Google Drive nu vine (mai rapid pare a veni Folders Live de la Microsoft), iar dincolo de meniul care permite accesarea diferitelor aplicaţii, ele rămân destul de separate. Unele integrări există: am scris de exemplu când Google Reader a "încorporat" GMail pentru transmiterea de emailuri. Iată astăzi Google anunţă o altă integrare binevenită: Google Maps în Picasa WebAlbums! În anunţ Google ne invită să vedem noutatea lor pe un album de test. Am deschis din clientul meu RSS (care foloseşte IE) şi m-am uitat, şi m-am tot uitat… şi nu am văzut nimic. Până când am deschis în Firefox (nu am o explicaţie).

img149

După cum probabil intuiţi, noua facilitate permite asocierea fotografiilor cu locaţii pe hartă. Pentru cei care călătoresc mult este un mod de a-şi nota pe unde au fost, locurile fiind prezentate apoi pe o hartă afişată pe pagina de intrare la albume, după cum puteţi vedea mai jos.

img150

Se poate defini o locaţie generic pe album (dacă toate pozele au fost făcute în acelaşi loc/localitate) sau se poate da click pe Map photos, ceea ce permite să aveţi harta mare pe ecran şi pozele în stânga. Căutaţi locaţia şi trageţi fotografiile cu mouse-ul pe hartă. După cum vedeţi mai jos puteţi să puneţi fotografia exact în piaţa unde aţi făcut-o, sau colţul de stradă sau altceva… Dacă daţi click pe linkul play veţi vedea pozele succedându-se dar şi mişcându-se pe hartă de la o locaţie la alta (dacă sunt mai multe locaţii desigur). Un fromos mod de a retrăi vizual o călătorie din punctul X în punctul Y.

img151

Problemele apar… desigur… când e vorba să notezi ceva pe harta României. Dacă e vorba de Bucureşti sau Cluj găseşti. Dar eu de exemplu nu am reuşit să găsesc (notat) pe hartă Târgu Mureşul! Şi nici în Cluj nu am putut să pun poza pe vreun loc mai exact (decât intuitiv). Sărăcia de informaţii privitoare la harta României este… dezolantă. Dar cine îşi cunoaşte ţara 😉 va şti unde să tragă pozele dacă a fost la Buşteni, Mamaia, Livada sau Chinteni…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. anmar037 spune:

    Aceasta aplicatie este deja functionala in flickr… dar merge greoi. Pana una alta aceste imbunatatiri aduse de Google sunt functionale doar pe partea in engleza a serviciului Picasa… 🙁 Poate ca incet incet se propaga si in rest.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *