Ştiri cu poze şi reclame cu colţuri rotunjite


E foarte plăcut să vezi că Google nu stă pe loc. Mai cumpără câte o companie (ex: cea pentru prezentări tip Power Point, sau compania de telefonie cu număr unic… detaliile pe siturile de ştiri IT, noi nu avem acest profil), mai adaugă câte o facilitate serviciilor existente. De exemplu ziua de ieri a fost plină de noutăţi, unele remarcabile. Încep cu două care nu sunt deloc extraordinare, dar care arată o grijă faţă de utilizatori. De exemplu ştirile Google. Din lista ţărilor deservite de Google News din păcate România continuă să lipsească, dar pentru cei care urmăresc situaţia internaţională serviciul este bun, reunind mii de surse.

img147

Mai nou ştirile pot fi consumate în trei moduri. Modul clasic include fotografii şi ştiri. Modul text, evident doar text. A apărut însă un mod nou, Image version. În această variantă accentul cade pe fotografii (vedeţi mai sus). Dacă în fotografii recunoaşteţi un personaj care vă interesează (fie George W. Bush, Tony Blair sau… Paris Hilton) ajunge să ţineţi mouse-ul deasupra fotografiei pentru ca în dreapta să aibă loc o derulare a headline-urilor până la ştirea respectivă. Modul cu imagini se conservă şi dacă faceţi căutări. Pentru cei care folosesc des acest serviciu, dar preferă să se orienteze vizual, noua "găselniţă" Google este binevenită.

A doua noutate minoră este legată de serviciul Google AdSense. Aplecându-şi urechea la cererile utilizatorilor, reclamele pot fi acum afişate cu colţuri rotunjite. Există numeroase designuri rotunde pe web în care colţurile drepte ale reclamelor Google nu dau tocmai bine. Acum însă, membri AdSense pot opta pentru trei moduri de colţuri: drepte, rotunjite uşor şi rotunjite mai mult.

img148

Dacă aveţi deja cod AdSense în pagini nu trebuie să regeneraţi ci doar să adăugaţi o linie, una dintre cele trei de mai jos (desigur, fără comentariul din parantezele drepte).

google_ui_features = "rc:6"; [uşor rotunjite]
google_ui_features = "rc:10"; [mai mult rotunjite]
google_ui_features = "rc:0"; [colţuri drepte]


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *