De relaxare: Trageţi în bile


Bongoball şi Bear sunt două joculeţe asemănătoare: ideea lor comună este că trebuie să trageţi cu bile colorate în şiruri de bile aflate în mişcare, după anumite traiectorii, astfel încât să formaţi grupe de câte cel puţin trei bile de aceeaşi culoare, care atunci dispar. În ambele jocuri trebuie să faceţi să dispară toate bilele din şiruri, înainte ca ele să şi încheie traiectoria.

Să vedem acum diferenţele. În Bongoball decorul este de junglă, şi personajul cu care jucaţi este o maimuţică, aşezată într-un… "trăgător de bile" să îi spunem – nu ştiu ce ar căuta un astfel de aparat în junglă, dar nu contează! Jocul se încheie când şirul de bile ajunge la o gaură în nisip. Bilele merg şi pe sub pământ, caz în care nu puteţi trage cu o bilă între ele; mai apoi vin şi câte două şiruri de bile, şi trebuie să vă calculaţi să trageţi alternativ în ele. Nu ştiu câte etape sunt, eu am jucat doar vreo trei; nu există nivele de dificultate, şi jocul se reia mereu de la început.

În Bear, aveţi un ursuleţ într-un submarin – mai plauzibil, nu?! 😉 Unele butoane din joc sunt scrise cu caractere din vreo limbă asiatică, dar putem deduce că aici există trei nivele de dificultate, la fiecare nivel fiind câte cinci etape. Aveţi şi trei vieţi, astfel că dacă pierdeţi una, jocul se reia de la ultima etapă la care aţi jucat; dacă le pierdeţi pe toate trei, jucaţi de la început, la care nivel de dificultate doriţi. Aici şirul de bile merge şi înapoi, şi cu diferite viteze. Există, se pare, bile speciale, care fac să explodeze mai multe din jur, care vă permit să vedeţi direcţia în care va merge bila trasă, care se potrivesc cu orice culoare… Există o bară de Power, dar nu mi s-a întâmplat ca jocul să se termine altfel decât dacă şirul ajunge la submarin. Puteţi pune jocul pe pauză, avantaj pe care nu îl aveţi la maimuţică.

Să mai spun câteva lucruri comune: ambele jocuri au o grafică simpatică, şi sunt incitante. Trebuie să calculaţi bine unde trageţi, ţinând cont şi de faptul că bilele sunt în mişcare, şi traiectoria lor are anumite unghiuri sub care e mai greu să nimeriţi exact unde aţi dorit. Sunt sigură că vă vor prinde jocurile!

 

Puteţi tăia sonorul la jocul de mai sus pentru a-l juca pe al doilea.

 


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *