Unde sunt jocurile din Vista?


Primul lucru pe care l-am făcut după ce am instalat Vista (şi trebuie să spun că a fost un proces atât de lin, cu aşa puţine întrebări şi totul mergând ca uns… de minune!) a fost să caut jocurile. Citisem pe diverse situri despre jocurile cu care vine implicit Windows Vista, între care reţinusem şah şi mahjong. Doar că după instalare, surpriză: nici un joc. Cu atâtea "arome" de Vista nu ştiu cum se întâmplă în alte versiuni decât Vista Business (poate în Home Editions jocurile apar implicit, dar la Business se consideră că nu e timp de joacă? 😉 ), dar cert este că problema se poate rezolva rapid. De fapt problema ridică mingea la fileu pentru o problemă importantă: de unde "trezim" unele facilităţi din Windows Vista?

img63

În Windows XP mergem în Control Panel, Add or Remove Programs şi dăm click pe Add/Remove Windows Components. În Vista paşii sunt următorii: Control Panel, Programs, Programs and Features şi click pe Turn Windows features on or off. Aveţi comparativ XP şi Vista.

img66

Drept urmare vom avea o fereastră în care se află diverse facilităţi active sau inactive în Windows, la care le puteţi schimba de aici starea. De exemplu – dacă nu aveţi Windows Home Basic – tot de aici puteţi "trezi" serverul IIS (de la Internet Informations Services). Selectaţi ce doriţi şi daţi apoi OK. E simplu.

img67

Şi uite aşa folderul gol de la început a ajuns ca mai jos.

img61

Jocurile sunt interesante şi cu siguranţă grafic sunt mai reuşite. Cel mai mult mi-a plăcut că se poate opta ca automat la ieşirea din joc să se salveze stadiul şi să se reia automat la relansarea jocului. În acest mod poţi să joci de exemplu şah de-a lungul a oricâte zile: închizi când e cazul, redeschizi când poţi…

img68 img69

img70 img71

După câteva zile de contact sporadic cu Vista (eu lucrez mai departe sub XP Pro) concluziile mele se rezumă astfel: interfaţă mult mai elegantă, efecte frumoase, inevitabilă ameţeală până găseşti borcanul ce îl ştiai pe raftul de sus până acum, dar parcă totuşi costul e prea mare, viteza de operare fiind sub aşteptări. Evident… mai trebuie RAM.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. E spune:

    Salut cea mai grea treaba e cu instalarea driverelor corespunzatoare. Eu am o placa de baza ASRock K7VT4A PRO si pt aceasta nu au aparut drivere pt Vista. Am cautat eu inlocuitori dar nimik. Dak puteti sa ma ajutati. Multumesc.

  2. geo spune:

    Salut. Esti cel mai tare. Multumesc pt. informatie.

  3. matzz spune:

    E super Vista. Cei ce au ramas cu XP nu vor sa incerce ceva nou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *