Butoane „lucioase” generabile online


Încă un generator online de butoane pentru pagini web? Corect. Eric Dennison a conceput o pagină ce generează glassy buttons, întrebând la finalul paginii: "Ţi se pare cool? Imaginează-ţi ce-aş putea face pentru situl tău!" Este şi aceasta o metodă de reclamă din care noi beneficiem de un serviciu gratuit. După cum vedeţi mai jos, tot ce trebuie să facem este să configurăm diverşii parametri pentru a obţine butonul dorit. Simplu de folosit iar rezultatele pot fi chiar bune. Din păcate tocmai butonul implicit (albastru închis cu text negru – uh, ce alegere) este cam oribil. Cu puţin simţ artistic se pot obţine rezultate mai reuşite.

img93

Dacă doriţi, acest instrument poate fi folosit pentru generarea a două imagini pentru buton: când nu este mouse deasupra, respectiv când este mouse deasupra. Apăsând pe butonul Reload se regenerează butonul în baza modificărilor făcute. Sub butonul generat aveţi un link de download: veţi descărca de acolo o arhivă cam ca mai jos, conţinând cele două imagini în trei formate: PNG, JPG şi GIF… după gust!

img101

Am schimbat culoarea butonului în roşu şi a textului în alb. Rezultatul:

img95

Putem jongla cu gradul de rotunjire a colţurilor:

img96 img97 img98

Se pot adăuga şi imagini butoanelor:

img100

În dreptul fiecărui buton există un semn de întrebare clickabil, dacă există nelămuriri. Până când ajungeţi la forma finală a butonului (adică pe perioada cât modificaţi fontul, culorile…) puteţi să folosiţi un mod mai rapid de generare a imaginii, dar desigur la o calitate mai slabă (vedeţi la rendering speed). La final alegeţi unul dintre ultimele două moduri (sluggish sau wicked slow) pentru a genera la calitate maximă. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un tutorial Photoshop care prezinta crearea de reflectii destul de lucioase pe text si nu numai: http://www.tipclique.com/tutorial/photoshop/photoshop-reflections/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *