YouSendIt: serviciu şi program


În timp ce limitele fişierelor ataşate la un email rămân pe la 10-20MB în funcţie de serviciul folosit, se întâmplă tot mai des să ai nevoie să transmiţi fişiere mai mari. Există tot felul de servicii, cu tot felul de limite. Da, DivShare este printre cele mai bune, chiar dacă nu printre cele mai faimoase. În clipa în care publici acolo un fişier poţi indica una sau mai multe adrese de email unde să se trimită notificări despre fişierul publicat. Şi astfel, dintr-un pas, publici şi anunţi prietenii despre acel fişier. Dar din navigator.

img166

Pentru cei care nu au navigatorul lansat mereu, şi care doresc o alternativă, există unele servicii care şi-au dezvoltat aplicaţii proprii. Cum la mine Firefox este lansat atâta timp cât sistemul de operare este lansat, nu prea văd de ce aş folosi un alt program. Dar pe de altă parte acestea pot să fie mai intuitive vizual şi mai eficiente dacă permit întreruperea şi reluarea unui upload. Recent, YouSendIt a lansat un program (5,4MB) prin care se pot publica uşor fişiere. Este nevoie de un cont: cel gratuit permite publicarea de fişiere de până la 100MB, cu o limită de 1GB trafic lunar (e puţin? e mult? – depinde de utilizare/utilizator). După cum vedeţi şi din captura de mai jos, folosirea programului este absolut banală. Te identifici, scrii adresele de email care doreşti să fie notificate, apoi selectezi fişierul/fişierele spre publicare. După ce apeşi pe Send It începe publicarea lor.

Dar unde este posibilitatea de întrerupere? Un click pe Cancel anulează upload-ul şi atât. Am verificat însă scoţând mufa de reţea: programul a sesizat lipsa conexiunii internet. A apărut apoi posibilitatea 1) reluării publicării; 2) anulării definitive. Am înfipt înapoi mufa şi am apăsat pe Resume: upload-ul s-a reluat de unde se întrerupsese. Iată deci singurul motiv pentru care această aplicaţie merită: dacă aş fi fost în navigator, o cădere de câteva secunde a internetului ar fi dus automat la pierderea upload-ului, atât cât se făcuse. Cu aplicaţia desktop YouSendIt această problemă dispare, upload-ul putând fi reluat când conexiunea s-a restabilit. Dacă ocazional trimiteţi fişiere nu prea mari, dar de peste 20MB să zicem, unor prieteni sau rude, acest program vă poate fi de un real folos.

img163 img165

Atenţie: cu un cont gratuit, fişierele pe care le trimiteţi sunt disponibile doar 7 zile. Destinatarii nu au nevoie de cont la YouSendIt, dar trebuie în şapte zile să descarce fişierele conform emailului cu linkuri primit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    YouSendIt coopereaza si cu WinZip. Folosind YouSendIt, WinZip oferă transmitere date prin serviciul WinZip Courier (http://winzip.yousendit.com/). Ofertele si tarifele sunt (cam) aceleasi.

  2. jürgen.toth spune:

    Un alt site care permite stocare limitată (1 oră – 1 saptamana, date pana la 100 MB) este http://www.senduit.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *