Taskix, fratele mai mic al lui Taskbar Shuffle


În toamna anului trecut v-am prezentat Taskbar Shuffle. A rămas de atunci instalat şi l-am folosit zilnic. Dacă nu vă mai amintiţi, pe scurt e vorba de un program care permite să trageţi cu mouse-ul pentru a reordona programele din taskbar. Cu ajutorul acestui program mă asigur că (aproape) de fiecare dată prima aplicaţie după butonul de start este GreatNews, apoi Firefox, ş.a.m.d. Această ordine fixă îmi este foarte utilă scutindu-mă de căutare: de regulă am 6-10 programe lansate, dar la cele uzuale merg din prima în taskbar. Mai multe bloguri au semnalat zilele acestea un program similar, descărcabil de la taskix.robustit.com.

img176

Ryan de la Cybernet spune că programul nu este doar mai mic, dar şi consumă sensibil mai puţină memorie (cam 600kb) decât Taskbar Shuffle (3MB). Dezavantajul ar fi designul aplicaţiei (cam ca al sitului, a se vedea mai sus). Practic nu există opţiuni prea multe, nici chiar iconiţă în systray (parcă nu avem deja destule acolo). Cei care doresc o interfaţă mai frumoasă, chiar şi un efect vizual mai frumos la tragerea cu mouse-ul a aplicaţiilor din taskbar, sunt invitaţi să meargă cu Taskbar Shuffle. Cei care doresc un consum de memorie mai mic şi îi interesează strict funcţionalitatea, vor prefera probabil Taskix.

img177

Programul nu necesită instalare. Despachetaţi şi salvaţi cele două fişiere (exe şi dll) într-un director anume. Lansând aplicaţia puteţi activa sau dezactiva facilitatea descrisă mai sus. Dacă vă place, nu uitaţi să marcaţi Autostart with Windows.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *