WinTabber: Ferestre în taburi


Sunt câteva aplicaţii la care regret foarte mult că nu suportă taburi (ex: Windows Live Writer, Audacity…). Cine s-a obişnuit cu taburile din Firefox – de exemplu – înţelege. Blogul OneTipADay.com a scris ieri despre o soluţie cumva generică. Nu, ea nu adaugă taburi la orice aplicaţie (ce frumos ar fi), dar permite ca (aproape) orice aplicaţie să devină un tab. Ajuns acum la versiunea 0.2.156, WinTabber este în stadiul beta, urmând probabil a fi comercial ulterior.

img173

După cum vedeţi mai din captura de mai sus, după lansarea aplicaţiei puteţi da click pe Load new tab. Va apare o fereastră cu aplicaţiile lansate în acel moment. Selectaţi cele dorite şi în loc de 3 Notepad-uri aveţi un WinTabber cu 3 taburi, fiecare cu câte un Notepad. Cât l-am testat programul a fost stabil şi a mers cu aproape orice aplicaţie am încercat (evident, nu toate merg, după modul de fereastră Windows folosit). WinTabber poate fi lansat de mai multe ori, astfel că puteţi avea un WinTabber cu programele legate de web, altul cu programele de grafică… Cu alte cuvinte vă puteţi organiza desktopul mai bine: în loc de 10 ferestre puteţi avea doar două: să zicem una cu 4 aplicaţii (în 4 taburi), alta cu 6. Din meniul Active tab puteţi să redenumiţi titlul unui Tab (ajută când numele implicit este foarte lung).

Puteţi să vă imaginaţi WinTabber ca o alternativă la desktop-urile virtuale. În loc să aveţi câte un desktop dedicat unui grup de aplicaţii, le puteţi avea în acelaşi dekstop, grupate pe taburi în WinTabber-uri diferite. Simpatic! Rămâne să vedem dacă mă voi obişnui cu această aplicaţie/idee. Un demo găsiţi aici.

img175

Un tab poate fi „eliberat” din WinTabber tot din meniu, de la Active tab. La închiderea programului se oferă opţiunea eliberării tuturor aplicaţiilor care au fost… tab-izate (?) :).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *