Doar azi gratuit: Navigatris


Mă simt puţin vinovat: nu am mai scris despre ofertele de la GiveAwayOfTheDay (GAOTD) de exact o lună! Am şi o scuză: ofertele relativ slabe. Doresc totuşi să amintesc celor care poate nu ştiu încă: situl GAOTD oferă zilnic gratuit câte un program (uneori un screensaver) şi câte un joc comercial. Nu sunt în fiecare zi oferte extraordinare. Mici aplicaţii, utile unui public mic sau mare, de la caz la caz, şi mici jocuri. Sunt şi excepţii. Puteţi urmări ambele oferte (programe+jocuri) prin RSS, sau să vă abonaţi pentru notificare prin email. Astfel nu veţi scăpa nici o ofertă de-a lor.

La capitolul programe, de fiecare dată când am vrut să scriu despre ceva am testat şi am rămas dezamăgit. Am găsit de exemplu câteva convertoare video->flv, dar de fiecare dată fişierul FLV era mai mare decât AVI-ul original. La capitolul jocuri au mai fost câteva semnalabile, dar nu am ajuns (mea culpa). De exemplu au fost vreo două jocuri de război de sute de mega: cu siguranţă nu se compară cu jocurile comerciale, dar oricum arătau bine din capturi. Chiar şi ieri pare să fi fost un joc cu o grafică bună. În timp ce aici vom mai semnaliza din când în când unele programe şi jocuri, dacă sunteţi interesaţi de oferta GAOTD este bine să o urmăriţi singur!

Ofertele GAOTD, ştiţi deja, sunt valabile doar 24 de ore. Dar nu întotdeauna. De exemplu jocul de mai jos l-am testat în Sandboxie mai întâi. Am copiat apoi fişierele din cutia de nisip, am lansat jocul, introdus cheia (de data aceasta este o cheie, nu prin conectare la internet) şi a mers! Cu alte cuvinte de la GAOTD se întâmplă să mai scape programe care, cu ceva şmecherii, sunt gratuite nu doar 24 de ore ci… pe veşnicie. Ar trebui să vă zic ceva de Navigatris, nu? Nu neapărat. Scopul acestui material este să vă reamintesc de oferta GAOTD. Dar dacă este să spun ceva despre joc este că merită descărcat pentru cei mici. Ca multe, multe dintre jocurile GAOTD, ele nu vor pasiona pe adolescenţi sau adulţi (decât pentru 5-10 minute), dar pot fi utile pentru dezvoltarea unor abilităţi la copii.

Navigatris (vezi pagina producătorului cu mai multe capturi) porneşte de la clasicul Tetris, dar schimbându-l că abia îl mai recunoşti 🙂 . În sens bun! Capturile sper să vă dezvăluie ideea jocului, dar iat-o în cuvinte: trebuie să ajutaţi ca o navă egipteană să ajungă de pe un ţărm pe altul. Pe drum ea se deteriorează, iar Dvs trebuie din bucăţile de lemn (ce au forme clasice de Tetris) să astupaţi găurile. Există şi piese speciale (care umplu o linie sau o zonă în formă pătrată), dar şi peşti speciali (care deteriorează grav sau dimpotrivă repară nava). Când are găuri mari, nava pierde din viteză: încercaţi să o reparaţi rapid, pentru a prinde viteză şi pentru a ajunge la mal. Simpatic!

img208 img207

img205 img206

Atenţie: acesta este un joc comercial. Astăzi este oferit gratuit prin GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu ştiţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– jocul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare
– nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi jocul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca jocul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva programului
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe şi jocuri utile oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *