Player YouTube configurabil


Vroiam de câteva zile să scriu despre liste cu clipuri de pe YouTube şi despre posibilitatea inserării mai multor videoclipuri deodată. Iată că astăzi ocazia este cu atât mai fericită cu cât YouTube permite mai nou crearea unui player YouTube după propriile gusturi. Nu sunt prea multe opţiuni pentru moment, mai mult de culoare, dar oricum, e un început fericit.

img255

Dacă mergeţi la www.youtube.com/custom_player (presupun că aveţi un cont deja şi sunteţi logat) veţi putea să vă definiţi acest player. Pentru a-l utiliza aveţi câteva variante: clipurile publicate de Dvs (dacă sunt), clipurile favorite (marcate astfel de-a lungul timpului) sau aşa numitele playlists. Pentru a salva piese favorite în liste puteţi să daţi click pe plusul care apare în colţul stânga-jos al unei piese sau cu Add to Playlists. După puţină practică sistemul poate părea chiar uşor. În fine. Presupunem că aveţi nişte piese cumva selectate: le puteţi afişa acum cu un player configurat după dorinţele Dvs.

Noua facilitate YouTube mi se pare încă nefinisată (hei! e doar prima zi când a apărut!) din trei motive. Player-ul nu poate fi scalat. De aceea mostra de mai jos depăşeşte designul nostru. O versiune viitoare trebuie să permită (sper!) scalarea.

În al doilea rând, există o breşă de „securitate”. După cum ştiţi, există unele clipuri care le poţi vedea pe YouTube şi doar pe YouTube. Aceste clipuri nu pot fi incluse în siturile noastre. Ei bine, astăzi, în prima zi a noului player, interdicţia… a picat. Probabil pentru câteva ore/zile, până se vor prinde. Aveţi mostra mai jos: clipurile următoare ale Shaniei Twain nu pot fi incluse în propriile pagini, după cum puteţi vedea în clipul de la final. În player-ul configurabil însă se poate…

Al treilea motiv ar fi dublarea logo-ului YouTube, după cum vedeţi mai sus.

Dacă atunci când citiţi articolul 1) playerul customizabil este scalabil; 2) clipurile cu Shania Twain nu pot fi văzute în playerul al doilea; şi 3) nu mai apare dublat logo-ul YouTube… înseamnă că YouTube tocmai a făcut o treabă minunată!

via


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *