StatCounter: o poveste de succes!


A trecut ceva vreme de când nu mă mai consider chiar tânăr, şi sunt bucuros de fiecare dată când văd în jur proiecte solide pornite de tineri. Şi tocmai ca o încurajare pentru generaţia tânără aş dori astăzi să mă abat de la linia clasică cu un articol mai special. Deşi în titlu am scris despre StatCounter, adevăratul erou este tânărul de 24 de ani, prezentat în fotografia de mai jos. Business Week tocmai l-a declarat Europe’s Young Entrepreneurs 2007 (Cel mai tânăr întreprinzător – poate aveţi o traducere mai bună – european din 2007).

img262

Irlandezul Aodhan Cullen a pornit StatCounter.com la vârsta de… 16 ani. Ai 16 ani? Nu îi doresc nimănui să dea cu piciorul distracţiei şi recreerii, dar povestea lui Aodhan ne spune că în locul pierderii timpului cu preopări gen…mai bine nu dau exemple… poţi porni un lucru de succes. Blogul lui Antonio Eram, pe care îl mai urmăresc din când în când, are un moto interesant: There is no race. There is no gender. There is no age. There are no infirmities. There are only minds. Utopia ? No, Internet. Poate e cam new-age-ist, dar un lucru e cert: unii ştiu pe internet să îşi "ascundă" vârsta nu prin a se da mari (uh, că plină mai este blogosfera noastră de aceştia), ci realizând proiecte măreţe. Aodhan a pornit StatCounter la 16 ani, pentru ca la 24 de ani

– să culeagă un premiu atât de prestigios
– să aibă 1,5 milioane de utilizatori
– care răsfoiesc 9 miliarde de pagini pe zi
– monitorizând 2,2 milioane de situri
– şi zilnic se adaugă 1.500 de membri noi

Dacă o astfel de poveste nu îi inspiră pe tinerii internauţi de astăzi… nu ştiu ce i-ar putea inspira.

Ştiu că mă repet, dar pentru ochii care nu au citit deja: triunghiul meu favorit de "contoare" este format din SiteMeter+StatCounter+GoogleAnalytics. Primul îl folosesc de când am făcut primul sit şi îmi place în special facilitatea who’s on care îmi arată câţi utilizatori sunt la un moment dat pe sit şi pe ce pagini anume. GoogleAnalytics oferă datele cele mai detaliate, şi retroactiv, dar îl consult mai rar. StatCounter îmi place pentru că pot dintr-o privire să văd cum merg siturile. Mai jos aveţi o parte din lista lungă de situri şi vedeţi cifrele afişate.

img263

StatCounter se evidenţiază şi prin faptul că este… invizibil. Da: uitaţi-vă pe această pagină şi nu veţi vedea un logo de la StatCounter! Statisticile detaliate se bazau până recent pe ultimele 100 de vizite, prag crescut la 500 (noroc că mi-am amintit, pentru că creşterea nu se aplică automat, trebuie să mergi la setări). În fine, StatCounter este excelent pentru cei care dezvoltă situri pentru alţii, pentru că există facilitatea de a crea conturi suplimentare pentru "beneficiari", astfel ca fiecare să vadă statisticile pentru siturile lor. Ca dezvoltator văd statisticile la toate siturile, dar pot da dreptul, pe baza unei adrese de email, ca alţii să vadă statisticile la unul sau mai multe situri stabilite de mine.

Iată şi câteva capturi din datele oferite pentru un sit.

img264

img265

img266

img267

De final: ştiţi ce Google PageRank are situl StatCounter? Răspuns: 9.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *