TrekEarth: Învaţă despre lume din fotografii


Există atâtea proiecte foto pe internet… iar unele reuşesc să iasă în evidenţă. TrekEarth are ca moto: "Learning about the world through photography". Cu adevărat navigarea pe acest sit, vizionarea zecilor de mii de fotografii, poate fi o experienţă care să ne îmbogăţească. Proiectul a început în 2002 şi conţine dimensiunile specifice unui proiect colectiv: oricine se poate înscrie şi să îşi publice propriile fotografii, acestea putând fi apoi comentate. Pe lângă că altcineva poate să îţi comenteze (constructiv) o fotografie, poate şi să o manipuleze (rotire, contrast, ramă sau altceva) propunându-ţi o nouă versiune: o ocazie în plus să înveţi cum să dai ce e mai bun dintr-o fotografie.

img286

Fotografiile şi fotografii sunt grupaţi după ţară şi continent. De aici posibilitatea unor experienţe vizuale interesante: ce aţi zice de o vizită în Myanmar (fotografiile de mai jos sunt de acolo)? Mergeţi aici şi daţi click în stânga pe continentul care vă interesează. Puteţi alege apoi o ţară de pe respectivul continent. România nu lipseşte. De fapt România este chiar bine prezentă pe sit: peste şapte mii de fotografii oferite de peste şapte sute de membri.

img291 img290

img289 img287

O altă facilitate interesantă este aceea a unirii fotografiilor în călătorii. Există o secţiune specială, Travelogues, care vă oferă posibilitatea unor călătorii prin fotografii. Mă grăbesc să închei pentru a nu vă reţine din vizitarea acestui sit. Şi ce încheiere mai bună decât cu o veste bună?! TrekEarth are şi un frate: TrekNature. Aţi ghicit: cunoaşteţi natura prin fotografii. Din nou structurate pe ţări… Şi din nou România nu lipseşte. Navigare plăcută!

img292 img293


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Raimi spune:

    M-am inscris in comunitate, mi-a venit e-mail de validare, si pe cand sa introduc datele, imi da invalid sign-in si am fost destul de atent sa introduc datele… am mers pana intr-acolo ca am cerut sa-mi dea o alta parola si cu parola generata de ei… aceeasi figura mi-o face. PACAT. Am observat in mai multe comunitati foto ca… nu te primesc asa de usor… de exemplu in comunitatea photo-inside dc. incerci sa te inscrii te tot amana pe o data ulterioara, in comunit. fotocamera m-au primit in regula cu contu tot asa validat dar pe cand sa introduc datele nu a mers… sper ca in comunitatea TekEarth sa fie ok.

  2. nemesiss spune:

    Un sit extraordinar. Gasesti si-ti faci prieteni noi dar si inveti multe despre arta foto. Am inceput sa postez aici cu un aparat compact – OLYMPUS, iar acum pot spune cu mandrie ca lucrez cu un DSLR – CANON EOS 1D MARK III. Nu ezitati si nu ocoliti acest site!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *