Explorer: Copy To/Move To (şi un calendar)


În Windows Explorer până la Vista este foarte uşor să adaugi în bara de instrumente pe cele pentru copierea sau mutarea fişierelor în alte locaţii. Un click dreapta pe bara de instrumente, Customize din meniul care se deschide şi din lista de butoane disponibile se pot adăuga uşor cele două: Copy To şi Move To. Nu ştiu din ce motive la Vista nu mai există această opţiune (cred). Există însă şi atunci o soluţie, o soluţie veche, ce merge sub XP dar poate şi mai înapoi.

img335

Să adăugăm în meniul contextual din Explorer comenzile pentru copiere/mutare la o altă destinaţie. Soluţia (via) merge şi sub Vista, ceea ce rezolvă problema de la care începusem. Ce trebuie făcut? În principiu de umblat în regiştri. Se lansează regedit, se merge până la

HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers

şi se adaugă o nouă cheie cu valoarea {C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13} pentru Copy To, şi/sau {C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13} pentru Move To. În meniul contextual vor apare noile opţiuni, ca mai jos. Dacă doriţi să scăpaţi de aceste opţiuni, trebuie să ştergeţi respectivele chei din regiştri. Nu vă place să lucraţi pe regiştri? Nici o problemă. Există o arhivă zip care conţine două fişiere .reg. Descărcaţi arhiva şi daţi dublu click pe facilitatea pe care o doriţi (pe amândouă sau pe una dintre ele). Mult mai simplu şi veţi vedea că merge imediat.

img336

Ca să nu închei prea rapid, iată încă ceva util. Nu ştiu cum este în cazul Dvs, dar eu am nevoie de mai multe ori pe zi să ştiu când a fost 4, 18 sau 27 ale lunii. Mă deranjează să tot dau dublu click pe ceasul sistem pentru a vedea calendarul. Am folosit un program cât a fost în trial, dar perioada lui de graţie a trecut şi s-a dus ceea ce oferea: cu un – singur – click pe ceas, deasupra lui apărea aproape instantaneu calendarul şi doar calendarul. Iată că astăzi am găsit (via) QuickMonth Calendar care poate fi instalat, dar are şi o variantă ce nu presupune instalarea (cu instrucţiunile de rigoare în arhivă). Odată activat, programul va face ca atunci când pun mouse-ul peste ceasul sistem (fără nici un click) să îmi apară rapid calendarul. În sfârşit, pot din nou să ştiu rapid în ce zi care o anumită dată.

img337


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *