Jocuri de vacanţă: Turtle Odyssey II


Vă propun să începem o serie de prezentare a unor jocuri de vacanţă, orientate spre copii şi adolescenţi, altceva decât joculeţele de relaxare bune pentru o pauză de la lucru sau de la învăţat. Aceste jocuri vor fi aventuri mai ample, cu personaje care au misiuni complexe de îndeplinit.

img351

Primul în serie este Turtle Odyssey II, joc comercializat de Big Fish Games, o atractivă aventură marină a unei simpatice broscuţe ţestoase pe nume Ozzy. La nivelul I aventura începe pe o insulă tropicală, pentru ca la nivelele următoare să călătoriţi de-a lungul Curentului Cald din ocean, să ajungeţi într-o Grădină Subacvatică, la Castelul Principal, şi aşa mai departe… şase nivele, sau episoade, cum sunt definite în joc, toate cu peisaje superbe. După ce aţi ajuns la un nivel superior, puteţi alege să reîncepeţi jocul de la oricare dintre nivelele de mai jos. Fiecare episod are la rândul lui mai multe sub-nivele, acţiunea complicându-se la fiecare dintre ele.

Misiunea lui Ozzy este să culeagă la fiecare sub-nivel cinci diamante rubinii. O săgeată roşie îi indică în permanenţă unde se află următoarea piatră, pentru o orientare mai uşoară. Obstacolele sunt în principal diverse vietăţi marine, pe care Ozzy le poate distruge sărind pe ele – în cazul unora de mai multe ori. Sunt însă şi vietăţi pe care nu poate decât să le ocolească, sau să se ferească de ele, cum ar fi florile carnivore – cam dificil de distrus – sau nişte elemente ascuţite care cad din tavanul castelului când se apropie Ozzy. Pe drum eroina noastră mai adună bani, comori, steluţe norocoase, aur, poate găsi zone secrete cu alte comori. Atingerea fiecărui "duşman" îi slăbeşte armura, şi când pierde toate cele şapte carapace indicate în partea din stânga jos a ecranului, pierde o viaţă. Dar poate pe drum să culeagă atât carapace cât şi vieţi. Când a cules toate cele cinci pietre preţioase, săgeata indică spre poarta care duce la sub-nivelul următor.

img353 img352

img354 img355

Desigur, ideile prezentate mai sus nu ajung pentru a şti cum să jucaţi jocul. Ele au doar rolul de a vă incita (alături de capturi) să porniţi în aventură, având acolo instrucţiuni la început de nivel şi chiar la fiecare element nou de pe parcursul jocului, dacă alegeţi să fie afişat tutorialul. Întreaga aventură este îmbrăcată într-o poveste, dezvăluită nivel după nivel, pagină după pagină, prin intermediul unei frumoase cărţi cu coperte roşii şi pagini cu desene. Aventura simpaticei eroine îi poate captiva atât pe copiii mai mici, cât şi pe cei mai mari… din părinţii lor!

img356 img357

Orice joc comercial oferit de Big Fish Games poate fi jucat gratuit o oră… apoi trebuie cumpăt.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Anna spune:

    Cel mai tare joc :X .

  2. patriciu spune:

    Stiati ca ozzy are un club?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *