Jocuri de vacanţă: Cheile din casa fantomelor


În Searching for the Secret Keys, un joc Disney atât pentru distracţie cât şi pentru învăţare, copiii intră, împreună cu Mickey, Minnie, Pluto, Donald şi Goofy, într-o casă ce pare părăsită, dar care de fapt este… bântuită de trei fantome. Nu vă temeţi, nu sunt înfricoşătoare. Explorând casa, fantomele le vor da îndrumări ce să facă la fiecare dintre cele şase probe întâlnite în diversele încăperi, pentru ca la sfârşitul celor trei nivele de la fiecare probă să obţină câte o cheie.

img383

Iată care sunt probele. La orgă, trebuie să completeze notele lipsă de pe partituri. Îi ajută culoarea fiecărei note care se potriveşte cu cea a clapei pe care trebuie să apese. Cei care ştiu şi ceva noţiuni de teorie a muzicii – despre înălţimea sunetelor – se vor descurca mai rapid, dar oricum proba nu este dificilă. În bibliotecă, trebuie să ajute fantomele să rearanjeze cărţile căzute de pe rafturi în ordine alfabetică. La primul nivel trebuie să fie în final toate literele din alfabet în ordinea corectă, la al doilea nivel lipsesc unele litere, iar la nivelul trei trebuie să le aranjeze şi după a doua literă.

img384img391

img385 img386

În Sala cu armuri, copiii trebuie să refacă armurile ale căror părţi s-au împrăştiat pe jos din cauza lui Pluto. Pentru aceasta trebuie să potrivească numerele de pe piese cu cele de pe eticheta fiecărei armuri. La al doilea nivel au de făcut simple adunări, cu numere sub 10, pentru a afla numărul corespunzător, iar la nivelul al treilea calculele includ şi scăderi, cu numere până la 20. În Pivniţa cu ţevi sparte, trebuie să repare ţevile care curg, potrivind piesele de diferite forme care vin una după alta, înainte să se umple găleata în care se adună apa. Dacă nu au nevoie de o piesă, o pot arunca la gunoi. O piesă pusă mai poate fi luată jos dacă se răzgândesc, şi pot fi luate jos chiar şi acelea care sunt deja puse, dacă încurcă. Sistemul de ţevi se complică de la un nivel la altul, şi este nevoie de ceva rapiditate în a lua decizia de a pune piesele.

img388 img389

Următoarele două probe sunt pentru copiii care ştiu deja ceva engleză. La proba de pus Etichete la tablouri, trebuie să pună fie prima literă din cuvânt – ţinând mouse-ul deasupra tabloului, pot auzi cuvântul respectiv -, fie o literă lipsă din cuvânt, fie un cuvânt lipsă dintr-o propoziţie care descrie tabloul. Iar la Rotiţele de ceas, trebuie să potrivească rotiţele căzute, pe care sunt scrise diferite cuvinte, astfel: la primul nivel, cuvintele de pe rotiţele alăturate trebuie să rimeze; la al doilea nivel, să fie cuvinte opuse; iar la al treilea nivel, să existe o legătură oarecare între ele – de exemplu, balon şi rotund.

img390 img392

Oare ce se întâmplă dacă obţin toate cele şase chei? Le doresc copiilor succes să încheie cât mai repede probele şi să afle.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. ciprian spune:

    As vrea sa ma joc jocul asta.

  2. radu.capan spune:

    Cumpara-l atunci. Aici nu e nici magazin, nici sectie de binefaceri pentru amatorii de jocuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *