Drag and Drop Shell Robot


Drag and Drop Shell Robot nu este un program pentru începători. Nu modifică regiştrii, nu face nimic periculos, dar pentru cei care nu folosesc parametri de comandă la anumite programe, această mică aplicaţie le este inutilă. Nu toate programele permit să fie lansate cu parametri de comandă, dar cele care oferă aşa ceva au avantajul vitezei execuţiei unor operaţii care sunt fie repetitive, fie se aplică pe un număr mare de fişiere/foldere.

Ideea programului este simplă (şi de aceea şi genială): memorează o serie de comenzi, cu parametri corespunzători, oferind posibilitatea apelării acestora pe un număr de fişiere sau de foldere pe care le puteţi trage cu mouse-ul în interfaţa simplă a programului. Sunt câteva utilizări mai probabile:

– arhivarea sau dezarhivarea unui grup de fişiere sau directoare; eu folosesc programul pentru că am nevoie săptămânal să convertesc nişte fişiere SQL în ZIP, pentru a ocupa mai puţin spaţiu pe hard; nu doresc ca toate fişierele să fie grupate într-o arhivă, ci fiecare backup SQL să fie arhivat separat – cu acest program este foarte simplu!
– schimbarea unor informaţii în tag-urile unor piese MP3; de exemplu doriţi să puneţi la 30 de piese un anume solist sau titlu de album – simplu!
– aveţi un set de imagini pe care doriţi să le scalaţi sau nu ştiu ce altă transformare – simplu!

Desigur, în toate cazurile trebuie să aveţi programele care să facă aceste operaţii prin parametri. Drag and Drop Robot permite doar să fructificaţi programul+parametri într-o execuţie mai rapidă. Programul (care poate fi dezarhivat sau instalat) vine din start cu câteva profile, dar depinde dacă aveţi respectivele aplicaţii. Oricum, sunt bune pe post de exemplu. Eu de exemplu folosesc IZArc ca arhivator. Pentru opţiuni mai avansate de pe situl producătorului se poate descărca un alt utilitar. Mi-am definit comanda (a se vedea în captura de mai jos) şi gata. De acum trag fişierele în Drag and Drop Robot şi apăs pe start (selectând profilul pe care l-am creat, IZArcFolders) şi în tăcere (am selectat Hidden la Shell Window) fişierele vor fi arhivate, unul câte unul. De puterea parametrilor depinde puterea acestor operaţii.

Conştient că s-ar putea să nu mă fi făcut prea înţeles, mai ales pentru cei care nu au folosit vreodată parametri de comandă la un program, vă indic un videotutorial al autorului programului, evident în limba engleză.

img443

Un ultim gând. Nu am reuşit în viteză să îmi dau seama dacă Drag and Drop Robot permite să fie lansat el cu parametrii (profilele). Dacă da, gândiţi-vă ce putere poate avea combinat cu Scheduled Tasks. Iuhu!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *