TED şi serialele preferate


Ca întotdeauna când vorbim de torrente vorbim despre lucruri la marginea legalităţii şi unde conştiinţa fiecăruia decide. Vă propun să facem cunoştinţă astăzi cu TED, un program dedicat urmăririi serialelor preferate: evident, nu la televizor ci pe/prin torrente. Fiind dezvoltat cu Java (necesită Java 5+ instalat) este disponibil pentru o paletă largă de platforme, nu doar pentru Windows. Cu el puteţi să găsiţi un episod pierdut dintr-un serial pe care îl urmăriţi la TV, sau puteţi să vedeţi episoadele mai rapid decât alţii, dat fiind că de exemplu în SUA poate să fie difuzat sezonul VI la nu ştiu ce serial, în timp ce la noi este sezonul III sau IV. Există diverse avantaje la a urmări seriale descărcând episoadele de pe torrente: sunt fără reclame, pot fi episoade în avans faţă de ce se difuzează la noi (ori chiar din seriale ce nu rulează în România), le poţi urmări când vrei. Există desigur şi dezavantaje: lipsa unei subtitrări (cine ştie bine engleza nu simte acest dezavantaj), probleme de ordin legal (în România probleme de ordine legal înseamnă încă doar probleme de conştiinţă)…

img459

Să vorbim acum strict despre program. Puteţi descărca TED varianta cu instalator, sau pachetul cu ted.jar pe post de executabil. Atenţie: TED nu este un client de torrente, ci "lucrează" în cooperare cu un astfel de client. De fapt ce face TED? Îi indicaţi unul sau mai multe seriale, sezonul şi episodul de la care să înceapă urmărirea, iar el va verifica feed-urile a mai multor situri cu torrente notificându-vă (ca în captura de mai sus) când a găsit un nou episod. Descărcarea se va face apoi cu clientul de torrente pe care îl folosiţi în mod curent (dacă este asociat un program fişierelor torrent, acesta va fi lansat automat). După ce aţi ales serialele, TED trebuie lăsat lansat (stă cuminte în systray), căci el va verifica din când în când (stabiliţi Dvs la câte minute, ore) apariţia unor noi episoade şi comandă descărcarea lor în acest caz.

Există o serie de seriale predefinite, după cum puteţi vedea mai jos. Teoretic, fereastra din prim plan trebuia să indice la Availability cât de mulţi seeder-i sunt. La nici un serial nu mi-a indicat vreun seeder. Probabil îmi scapă ceva, probabil feed-urile folosite implicit cer înregistrare… nu ştiu. Am testat însă adăugând cu Add a custom show şi cu anumite feed-uri publice (ex: Mininova) şi a funcţionat.

img460

Personal nu mă văd folosind TED, nu doar din motive de conştiinţă ci şi din motive de titrare. Pe de altă parte la televizor trebuie să recunosc că mă înnebuneşte lungimea pauzelor de reclame. Aşa că, deşi îmi place CSI, mai aştept… poate va apare la un moment dat pe DVD la noi în ţară?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *