AjaxRain: sute de „picuri”


Vă amintiţi de MiniAjax.com? Am scris în două rânduri. Din păcate proiectul pare a fi fost abandonat, sau poate este într-un concediu prelungit. Via Digg am găsit însă un "frăţior" mai puternic: AjaxRain.com. Nu doar pe Digg ci în general pe internet constat că lumea face uşor icter la două lucruri: abuzul de Ajax în titlurile de proiecte şi promovarea peste noapte în situri de succes a unor directoare al căror unic merit este că au linkuri către alte pagini.

img498

Subscriu şi nu subscriu la aceste "forme" de icter. Într-adevăr multe proiecte îşi adaugă Ajax în titlu pentru că astăzi (sau era ieri?) Ajax-ul este la modă (nu vă gândiţi la detergent… mai bine citiţi aici/aici). Şi AjaxRain nu este un director exclusiv de scripturi Ajax ci şi de scripturi DHTML, ba chiar şi simplu Javascript sau CSS (hai să recunoaştem: AjaxJScriptDhtmlRain.com ar fi sunat prea urât). Pe de altă parte efortul de a strânge linkuri valoroase nu poate fi subapreciat. SmashingMagazine s-a specializat pe aşa ceva şi merge foarte bine (apropo, astăzi au publicat linkuri spre articole de-ale lor în format PDF… mai uşor de salvat). Şi la AjaxRain cred că este de apreciat efortul colectării informaţiilor.

Când a pătruns în Digg.com, titlul sitului era 476+ Ajax/Javascript/Dhtml examples and demos to download. Când scriu articolul de faţă titlul începe cu 507+. Probabil pentru cine citeşte articolul acesta la altă dată decât astăzi va fi un număr mai mare. Să tot crească (dar păstrând calitatea)! Dacă vreţi să navigaţi tematic pe sit, mergeţi la norul de taguri. Eu am găsit deja zeci de lucruri care mă interesează… doar timp să am să le parcurg. AjaxRain tocmai a pătruns între siturile ale căror fluxuri RSS le urmăresc.

img499


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *