Webdesign: inspiraţie de la broaşte


CNet.ro a mai trimis spre ColourLovers.com legat de legendele culorilor. Revenim astăzi cu semnalarea a două articole ce se leagă între ele. Acum câteva zile a apărut Beautiful Color in Nature: Frogs and Toads care reuneşte 18 scheme de culori ce pot fi utile pentru un design. De unde inspiraţia pentru schemelor de culori? De la broaşte. Cineva – parcă pe Digg.com – exclama: "nici nu am ştiut că broaştele sunt şi altfel decât verzi!"

img510

Dacă vizitaţi pagina cu pricina veţi vedea 18 broaşte şi scheme de culori extrase din fotografiile lor. Mai mult, puteţi citi şi scurte informaţii despre fiecare specie de broască. Ca în materialul cu legendele culorilor, ColourLovers.com combină pasiunea pentru culori cu deschiderea unor noi orizonturi. Dacă nu vă pasionează broaştele ci v-a atras la acest articol ideea că veţi găsi nişte scheme pe verde, ei bine, acelaşi sit a publicat cu o zi înainte un alt articol: Best Of Color Inspiration: 130+ Green Color Palettes. Da, peste 130 de scheme de culori pornind de la verde: nu credeam că se pot obţine atâtea! Dând click pe o schemă de culori (numită de sit palette – paletă) puteţi să o descărcaţi în diferite formate dar doar dacă vă înregistraţi (gratuit) pe sit.

img511

La un moment dat găsisem pe internet un sit care îţi creea o schemă de culori pornind de la o imagine pe care puteai să o indici (link şi/sau upload)… nu mai ştiu adresa. Dacă ştiţi la ce sit mă refer vă rog să îl indicaţi în comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Interesante scheme de culori! Totdeauna am avut neinspiratia de a alege culorile cand mai lucram la un layout! Oricum ms de info ….. chiar util 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *