MegaVideo se vrea mai tare ca YouTube


MegaVideo beats YouTube scrie în antetul unuia dintre numeroşii competitori ai celui mai cunoscut serviciu de video-sharing. TechCrunch ne spune că MegaVideo este o iniţiativă cu sediul în Hong Kong. Prima pagină include un videoclip în care ni se explică 10 motive pentru care ar trebui să alegem acest sit şi nu YouTube. Ultimul nu este de fapt un motiv ci reclamă pură. În rest sunt într-adevăr diverse puncte câştigate de MegaVideo: posibilitatea de a sări chiar şi la mijlocul clipului fără să stai să se încarce până acolo; situl suportă douăsprezece limbi; dar poate cel mai important nu există limită de timp la clipuri (la YouTube 10 minute); în plus pot să aibă până la 5GB.

img550

Situl este curat (adică fără reclame… banii se speră să fie obţinuţi din conturile premium) şi intuitiv: după ce veţi naviga prin câteva pagini vă veţi simţi în elementul Dvs. Megavideo se mai laudă cu un player customizabil după pagina în care se doreşte să fie introdus un clip. Singurul lucru care mi se pare cu adevărat impresionant este anularea limitei de 10 minute. În rest testele mele au eşuat de trei ori (a patra oară nu am mai încercat): fiecare videoclip publicat la redare suna… a la Planeta Moldova. Codecuri diferite, acelaşi efect enervant de voce piţigăită şi viteză sporită.

Dar şi să fi mers perfect, ce şanse au astfel de proiecte? Speranţele mele se leagă doar de faptul că promovarea lor îi va face pe cei ce conduc destinele YouTube să se mişte mai rapid. Google Video permite de un an să sari oriunde în videoclip, dar YouTube nu… păi se poate? După atâta timp limita rămâne la 10 minute… şi dacă ai mai mai mult de filmat? În fine, mă mai întreb cât mai durează până faţa nouă a lui YouTube, pe care deja probabil o folosesc cei mai mulţi, va deveni oficială? Nu ştiu dacă procesele legale sunt cumva cele ce reţin YouTube de la progrese mai dese şi mai notabile, dar cert este că lasă tot mai larg poarta deschisă spre concurenţi. Altfel MegaVideo probabil nici nu ar fi apărut.

img551


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. RaiZeR spune:

  Tot stage6 ramane BAZA… direct DIVX, ce potzi sa ceri mai mult? …

 2. moroshan spune:

  Care este limita de timp & marime/fisier permisa de Google Video, cine ma ajuta, plsssssssss?! Maestre Capan, poate, pe viitor (pana nu da vacanta peste truditori si fani, deopotriva 🙂 ), poate, ziceam, aveti ragaz sa intocmiti un material COMPARATIV, asa cum ati facut si in alte situatii. Mai precis, saitul si ceea ce permite in materie de postari video ptr. ca se cauta cel mai tare, chiar si pe vreme de criza!
  Sau nu se poate ? EBA nu, o sa ziceti 😉
  SUCCESURI MULTIPLE.
  Cu maxima pretuire, acelasi moroshan

 3. radu.capan spune:

  Teoretic nu ar fi limită la Google Video. Totuşi, majoritatea încercărilor – citesc pe net – s-au împotmolit la 1GB.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *