De relaxare: Artificii cu stele


Un joc stelar. Cam aşa ar putea fi descris, în puţine cuvinte, Starshine,o superbă creaţie asupra căreia ne oprim în cele ce urmează. Dar să nu uit să vă întreb ceva: aţi "prins" vreo stea căzătoare recent? Ar fi trebuit, mai ales că tocmai ne-au făcut o vizită Perseidele… Se spune că o stea căzătoare aduce noroc celui care o vede, şi că acesta trebuie neapărat să îşi pună o dorinţă în acel moment. Dacăobservaţia se aplică şi "stelelor" din jocuri, pesemne că jucând Starshine veţi avea noroc mult timp de acum înainte!

img568

Probabil că e loc de explicaţii mai savante, dar versiunea scurtă despre Starshine sună astfel: pe un cer nocturn cu semilună, ni se propune să luminăm bolta eliberând inteligent o stea căzătoare!Subliniez "inteligent", deoarece steaua noastră, pe care o putem mişca liber pe un cerc, declanşează toată acţiunea. Dacă am intuit bine traiectoria, steaua va lovi corect o altă stea, din care ricoşează o alta, şi de s-a făcut lumină, trecem la nivelul următor! Sună uşor? Ei, să ştiţi că nu este!

Controlul este intuitiv, mişcăm punctul (steaua) pe cerc şi ţintim. În funcţie de cât de fericit am ales poziţia, mici săgeţi albe ne vor da o idee despre deviaţia din stelele aflate pe traiectorie. Iar indicaţiile şi deprinderea comportamentului stelelor se dovedesc vitale. Pentru că, DA, stelele se comportă diferit… de la nivel la nivel, apar altele, cu noi devieri. Câteva lucruri excelente la Starshine: progresul se salvează automat; nu se pun nici limite de timp, nici de vieţi. Nu izbutim din prima, putem încerca de oricâte ori dorim. Pentru a relua rapid încercările, apăsaţi simplu Space. Până la ultimul nivel, al 50-lea, e cale lungă! Nu disperaţi, aveţi răbdare şi, între timp, relaxaţi-vă pe frumosul fond muzical inclus în joc.

Starshine dezvoltă agerimea minţii (celor mici, celor mari) şi, cum spunea cineva într-un comentariu, ne luminează nu doar nopţileci şi zilele! Personal, provocările sale m-au făcut să îl îndrăgesc şisă îl clasez sus de tot în ierarhia jocurilor preferate. Dacă v-am făcut curioşi, click aici pentru a începe jocul. Mult succes!

PS : ceea ce ar putea fi catalogat drept un "strămoş" al lui Starshine vine de la Orisinal, şi poate fi jucat aici. Diferenţele sunt totuşi evidente.

img572 img570

img569 img571


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *