De relaxare: Muntele matematicii


Chiar dacă e vacanţă, haideţi să facem puţină matematică. Mai ales că se apropie începutul anului şcolar, aşa că poate le-ar prinde bine şcolarilor – trecuţi de adunări şi scăderi cu trecere peste ordin, de înmulţiri şi împărţiri nu prea complicate – să îşi facă puţin "încălzirea". Dar şi cei mai mari ar putea fi incitaţi să se testeze la rapiditatea calculării.

img595

Să începem aşadar să urcăm pe Muntele Matematicii cu un mic dar simpatic joc flash (nimic de instalat deci!). Vă puteţi alege un jucător, dintre mai multe personaje, de la o fetiţă de grădiniţă la un bunic cu baston; puteţi selecta între trei grade de dificultate; dacă vreţi sau nu cronometru; şi dacă să jucaţi împotriva computerului sau a unui alt jucător. Pornind de la baza muntelui, trebuie să daţi cât mai repede rezultatul la operaţii aritmetice – de la banalul 1/1, la ceva mai complicatul 123-75. Aveţi de ales dintre mai multe variante posibile, al căror număr creşte de la un nivel la altul. Nu pare prea dificil, dar graba vă poate face uneori să daţi un răspuns greşit. În funcţie de cât de grea este considerată operaţia, urcaţi un pas, doi sau trei – sau coborâţi tot atâţia, dacă aţi greşit. În funcţie de cât de rapid aţi răspuns, la sfârşit vi se calculează IQ-ul!

img596 img597

Câştigă cel care ajunge primul în vârful muntelui. De pe la nivelul trei devine ceva mai complicat să întreceţi computerul. Dacă e vorba de un alt jucător, fiecare dă răspunsul pe rând, aşa că aici mi se pare că rapiditatea răspunsului contează doar la calcularea IQ-ului, şi nu şi la faptul că ajungeţi să răspundeţi la mai multe întrebări decât celălalt. Pe drum puteţi culege diferite abilităţi speciale, cum ar fi să îl blocaţi pentru un timp pe celălalt, sau să aveţi doar două variante de răspuns. În cazul unor abilităţi puteţi alege dumneavoastră când să le folosiţi. Puteţi şi să le păstraţi pentru nivele mai grele. Cu cât înaintaţi ca nivel, panta devine mai abruptă, şi trebuie să răspundeţi mai repede la întrebări.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *