Zoho: cu Google înaintea lui Google


Cu câteva luni în urmă Google a lansat o chestiune foarte deşteaptă: Google Gears – o tehnologie (sub formă de plugin) care permite salvarea offline a unui conţinut online, cu posibilitatea consultării acelui conţinut fără conexiune la internet. Cu mărinimie, Google a deschis accesul la această tehnologie, astfel că diverse webaplicaţii au profitat de ea. Mai întâi a fost Google Reader, dar au urmat şi aplicaţii externe precum Remember de Milk. Lumea se aştepta însă ca Google să îşi folosească propria tehnologie pentru Docs & Spreadsheets: nu ar fi minunat să poţi să ai disponibile documentele valoroase aflate online şi când mergi în vizită la bunica sau eşti undeva pe drum?

img36

Uite că Zoho, folosind chiar "materia" de la Google, a luat-o înainte la Google, de astăzi oferind facilitatea salvării offline a documentelor din Zoho Writer. Nu e mare filozofie: în meniul de sus a apărut o nouă opţiune: Go Offline. Cu un click documentele sunt făcute disponibile offline şi eşti condus la writer.zoho.com/offline unde documentele salvate pot fi – atenţie – doar citite nu şi modificate. Tot este ceva: ai lucrat la ele iar offline le poţi consulta, citi… Zoho a pus la dispoziţie un material video de prezentare a noii facilităţi. 

Dacă doriţi să vedeţi cum ar arăta documentele disponibile offline, am făcut mai jos o captură.

img38

Bravo Zoho, acum aşteptăm ca Google să folosească Google Gears pentru GMail şi pentru Docs & Spreadsheets. Ar fi un moment (aproape) istoric să îţi poţi consulta emailurile şi documentele chiar şi offline.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *