Firefox şi Picasa, pe româneşte. De la Earth la stele


Firefox şi Picasa vorbesc din nou pe limba noastră! Două programe pe care le folosesc intens au din nou interfaţă în limba română. În continuare, dacă mergeţi aici, sunteţi invitaţi să descărcaţi Firefox în română dar versiunea 1.5.0.12 🙁 , pe când aici găsim versiunea 2.0.0.6 în română 🙂 dar, e drept, în stadiul beta. Pentru a descărca Firefox 2 în limba română, după cum ne semnala Alexandru, mergeţi aici.

img43

Dacă FF în limba română există de mai multe zile (poate săptămâni, nu ştiu), Picasa pe limba noastră este o noutate fierbinte. Vă recomand pentru descărcare să apelaţi, ca de obicei, la hipopotamul Hippo. Din notele ce însoţesc lansarea noii versiunii aflăm că deodată cu românii se mai bucură croaţii, cehii, grecii, ungurii, portughezii şi ucrainenii. Au mai fost rezolvate unele deficienţe ce provocau eroarea "Failed to Connect" şi altele câteva. Nu prea aveţi motive să nu faceţi upgrade-ul dacă folosiţi Picasa. Ciudat, dar programul singur nu sesizează că există o versiune nouă, de aceea e bine să descărcaţi şi instalaţi ultima versiunile de la hipopotam. Gata cu meniurile neclare: acum ni se vorbeşte pe româneşte!

img41

În fine, tot legat de Google, de astăzi programul Google Earth (chiar şi versiunea gratuită) ne poartă şi la stele! În acest program a apărut un nou buton (ultimul în bara cu instrumente) care ne plimbă printre stele precum ne plimbăm deasupra pământului. Dacă doriţi o lecţie despre constelaţii (vă amintiţi lecţiile de astronomie?) atunci aţi găsit un asistent bun. Puteţi şi anima planetele, merge în adâncime în univers, relua vizitele într-o navigare continuă printre stele, ş.a.m.d. Mai multe vedeţi singuri dacă aveţi programul sau din prezentarea YouTube de la final.

img44


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Emil spune:

    stiu ca am descarcat acea versiunea beta in limba noastra cea frumoasa si de fiecare data cind dadeam sa caute update la extensii sau teme imi dadea eroare. banuiesc ca asta se intimpla deoarece acele extensii nu au fost facute si pt limba română. s-o fi schimbat ceva in ultimele saptamini?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *