Jocuri de vacanţă: De-a avionaşele


Două avionaşe de plastilină zboară printr-un decor cu copaci, munţi şi nori din plastilină, atacate fiind de diverse obiecte zburătoare – tot din plastilină -, în care pot trage cu… plastilină. Cam acesta este simpaticul joc Platypus – grafica contribuie cel mai mult la faptul de a-l fi definit simpatic -, care poate fi jucat de fapt fie de unul, fie de doi jucători. Când sunt doi, aceştia nu joacă unul împotriva celuilalt, ci mai degrabă se ajută unul pe altul să treacă nevătămaţi prin tirul duşmanilor.

img49

Un avion poate fi manevrat cu mouse-ul, celălalt cu tastele – sau cu joystick-ul. Al doilea avion nu intră în joc decât dacă apăsaţi tasta de tragere corespunzătoare lui. Obiectele zburătoare care vă atacă se deplasează destul de rapid, şi nu doar liniar, trag şi ele, unele putând fi doborâte doar cu mai multe lovituri. Unele, când sunt distruse, lasă în urmă… fructe, din plastilină, bineînţeles. Dacă reuşiţi să distrugeţi toate "zburătoarele" dintr-un grup, puteţi culege apoi steluţe de diverse culori – se pare că puteţi să le schimbaţi culoarea trăgând în ele – care vă modifică pentru câteva secunde felul armei cu care trageţi – tir continuu, cu rază de tragere mai largă, ultrasunete…

img50 img51

img52 img53

La fiecare nivel sunt mai multe zone; de la o zonă la alta, de la un nivel la altul se schimbă felul navelor duşmane, sunteţi atacaţi şi de la sol; se schimbă bineînţeles şi decorul. După imaginea de unde pot fi selectate nivelele, nu par a fi prea multe, dar e totuşi un joculeţ incitant şi atractiv. Şi poate oferi momente distractive în doi: copil-copil sau chiar părinte-copil.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. andreea spune:

  Vreau sa download Platypus si nu stiu cum.

 2. radu.capan spune:

  Un trial puteti descarca urmand linkul pus la dispozitie in articol. Il repet aici.

 3. albu maryana spune:

  Ma bucur foarte mult ca am gasit acest joc pe net. L-am jucat la un coleg si nu a vrut sa mi-l dea. Va multumesc f.f. foarte mult inca o data.

 4. aliali spune:

  Va multumesc foarte mult ca ma inveseliti cu jocuri mereu noi.

 5. mariana albu spune:

  Ma bucur ca l-am gasit din nou pe net, ca nu mai este de mult. Abia astept sa-l joc.

 6. pompiliu spune:

  Cum descarc Platypus?

 7. albu mariana spune:

  Vreau sa descarc acest joc si de anul trecut nu am mai reusit cum fac? Va multumesc mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *