Media-Convert: Convertiri de fişiere online


În noiembrie 2006 Radu vă prezenta site-ul Zamzar.com, dedicat convertirii online de fişiere media. Astăzi aş dori să aduc la cunoştinţa Dvs. un alt sit pentru convertiri de fişiere online. Media-Convert.com are un aspect mai puţin atrăgător, însă oferă facilităţi suplimentare.

img83

Site-urile de convertiri online prezintă următoarele avantaje:

– lipsa anumitor programe specializate este compensată foarte bine (ex. capturi pentru imagini, convertire formate pdf în fişiere flash de tip swf, decodarea unui text din UTF-8 în alte caractere, transformarea unei baze de date Microsoft Access într-un tabel Microsoft Excel etc.)

– securitatea calculatorului este sporită, căci nu trebuie instalate noi şi noi programe, prin care puteţi primi oaspeci nepoftiţi (viruşi, spyware etc).

– accesul este posibil din orice colţ al lumii, memorarea fiind posibilă pe aparate portabile, ca stick-uri USB.

Site-ul Media-Convert.com oferă două posibilităţi:

1. Convertirea unui fişier de pe calculatorul Dvs.

Pentru aceasta alegeţi opţiunea File, apoi cu Browse încărcaţi fişierul local (formatul este recunoscut automat), alegeţi formatul dorit, bifaţi căsuţa cu acceptarea termenilor de utilizare şi daţi OK. Eu am făcut mai multe teste cu fotografii şi piese muzicale, transformând formatele jpeg în png şi pdf (da, aţi citit bine, am lăsat să pună imaginea direct într-un fişier pdf) sau mp3 în wmv. Nu am întâmpinat nici un fel de probleme, viteza de convertire fiind acceptabilă. Atenţie doar la copyrightul melodiilor, site-ul atenţionează că nu permite convertirea unor piese care lezează drepturi de autor.

img85

2. Convertirea unor fişiere de pe web, capturi ale unui ecran sau convertiri între fişiere depozitate pe site-uri specializate

Introduceţi adresa site-ului la opţiunea URL, selectaţi formatele dorite, bifaţi căsuţa cu acceptarea termenilor de utilizare şi daţi OK. Un singur test am făcut, anume o captură a site-ului Cnet.ro, a rezultat o imagine la dimensiuni relativ mari (1008 x 2510 pixeli).

img84

La convertire sunt oferite şi anumite facilităţi de prelucrare, de ex. este posibilă stabilirea factorilor de compresie şi scalarea/redimensionarea imaginilor, în cazul fişierelor audio şi video puteţi seta metoda de codare şi calitatea.

Limita fişierelor dorite a fi convertite este de 150 MB, iar fişierele rezultate în urma convertirii pot fi descărcate imediat după convertire sau prin accesarea unui link valabil 24 de ore. Este oferită şi posibilitatea găzduirii gratuite a fişierelor convertite pentru o perioadă de 60 de zile.

După părerea mea, pagina principală este abuziv pigmentată cu reclame. Deh, gratuitatea are totuşi un preţ…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Fain 🙂

 2. jürgen.toth spune:

  Un alt sit care ofera posibilitatea de convertiri online (si nu numai, fiind oferit spre descarcare si un program de convertiri) se gaseste la urmatoarea adresa: http://www.mediaconverter.org/index.php?s=convert

 3. -Hawkeye- spune:

  Si mai fain 🙂
  Thanks!

 4. jürgen.toth spune:

  Si tot pentru convertiri (de tot feluul) pot recomanda si serviciul urmator: http://www.youconvertit.com/convertfiles.aspx

 5. Daniel spune:

  Mai multe site-uri de convertiri le puteti gasi la adresa: http://www.bookmarksuri.com/caut/media+convert+online/

  Enjoy!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *