S/2: Digg, WP, migrare email şi altele


→ Ieri blogul Digg anunţa schimbări la interfaţă. Nimic spectaculos, doar în principal o acomodare la diverse cerinţe ale utilizatorilor: materialele video promovate pe prima pagină (în timp ce legat de imagini – pentru care se tot cere o secţiune separată – se rămâne tot la promisiuni), un sistem mai uşor de "îngropare" a ştirilor, alte diverse optimizări. Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre ce s-a schimbat la Digg.com, citiţi anunţul oficial. Dar dacă tot suntem la acest capitol aş vrea să vă menţionez o altă clonă Digg, despre care am aflat astăzi, specializată însă pe webdesign: DesignFloat.

img102

→ Scriam acum câteva zile despre ce ne pregăteşte WordPress 2.3. Iată că între timp a apărut primul beta iar Ryan l-a instalat şi în articolul lui de astăzi prezintă nişte capturi cu noile facilităţi. Eu chiui de bucurie că s-au introdus tagurile şi există instrument de importare pentru ele. Voi aştepta cuminte să apară versiunea finală. Cuminte dar totuşi nerăbdător. Sunt foarte curios să văd şi cum se "mişcă", mai ales de când cu trecerea intensivă pe jQuery.

→ Interesaţi de migrări? Iată că ni se pun la îndemână instrumente tot mai puternice. Yahoo!, după ce a aruncat la gunoi limita conturilor de email a mai venit pe piaţă şi cu alte noutăţi (mă rog, unele, precum SMS-urile, îi privesc doar pe cei din anumite ţări), astfel că interesul pentru aceste adrese a crescut. Blogul Yahoo! Mail anunţa, e drept că nu foarte recent, punerea la dispoziţie a unui instrument de migrare. Există chiar şi un filmuleţ demonstrativ, disponibil în continuare. Acelaşi pas l-a făcut şi Hotmail şi se pare că în curând şi GMail, prin aceeaşi firmă: TrueSwitch. Deci, dacă doriţi migrarea unui cont de email existent spre Yahoo! sau Hotmail (în curând probabil şi GMail), reţineţi adresele: secure5.trueswitch.com/yahoo/ şi secure5.trueswitch.com/winlive/.

→ A apărut o nouă versiune a popularului Foxit Reader, programul care deschide fişierele PDF mult mai rapid decât Acrobat Reader. Din pagina de descărcare puteţi opta pentru varianta fără instalator (ZIP Package). Au fost luate diverse instrumente din versiunea comercială şi făcute disponibile în versiunea gratuită cu costul unei notiţe (textul cu roşu de mai jos) dacă salvaţi fişierul PDF în care aţi operat modificări. Nu cred că este un preţ prea mare pentru zecile de instrumente noi apărute (sesizaţi bările de instrumente?). Vedeţi pe situl producătorului ce e nou (What’s new).

img103

→ Acum câteva zile Microsoft a lansat un blog al hackerilor de la Microsoft. Hackers @ Microsoft îşi propune să ni-i prezinte. "Microsoft angajează unii dintre cei mai buni hackeri din lume", citim pe acest blog. "Ei lucrează la diferite proiecte, fie în dezvoltare, fie pentru cercetare, testare, management şi desigur securitate. Cuvântul hacker este controversat dar aceasta nu ar trebui să ne oprească să îl folosim într-o manieră pe care noi o considerăm potrivită. Un hacker adevărat este cineva care este curios şi doreşte să înţeleagă cum funcţionează un sistem. Aceasta se poate face legal şi desigur la Microsoft aşa se întâmplă. Noi angajăm ’hackeri albi (curaţi)’ care îşi petrec vremea testând şi revizuind aplicaţii şi programe, căutând puncte slabe, vulnerabilităţi, înainte de lansare." I-auzi! Se anunţă un blog interesant!

img104→ Am scris de mai multe ori despre bookmarklet-uri. Sunt mici coduri JScript care pot fi "depozitate" pe o bară de instrumente şi apelate rapid. Mai multe bloguri au semnalat în aceste zile unul dintre cele mai simple bookmarklet-uri. În Firefox daţi click dreapta pe bara de instrumente şi alegeţi Semn de carte nou. Daţi un nume (cât mai scurt dacă folosiţi, ca mine, multe bookmarklet-uri) şi la adresă scrieţi:

javascript:window.resizeTo(1024,768);

Apăsaţi OK şi aveţi un bookmarklet creat de Dvs (felicitări!!!). Apăsaţi-l şi în mod magic 😉 navigatorul se va scala la dimensiunea 1024×768. Un truc util webmasterilor care vor să îşi vadă situl la rezoluţii diferite. Acest super-simplu bookmarklet vă va deschide poate apetitul pentru alte bookmarklet-uri. Iată codul unui bookmarklet favorit: el creşte ultimul număr găsit într-un url. Dacă sunt pe un sit care să zicem în pagina www.sitfictiv.com/page/3/ dacă apăs acest bookmarklet va trece la pagina 4. Mai simplu când vreau să navighez rapid.

javascript:(function(){ var e,s; IB=1; function isDigit(c) { return (%220%22 
<= c && c <= %229%22) } L = location.href; LL = L.length; for 
(e=LL-1; e>=0; --e) if (isDigit(L.charAt(e))) { for(s=e-1; s>=0; --s) if 
(!isDigit(L.charAt(s))) break; break; } ++s; if (e<0) return; oldNum = 
L.substring(s,e+1); newNum = %22%22 + (parseInt(oldNum,10) + IB); while 
(newNum.length < oldNum.length) newNum = %220%22 + newNum; location.href = 
L.substring(0,s) + newNum + L.slice(e+1); })();

Şi câte alte bookmarklet-uri utile nu sunt… Faceţi o căutare pe Google pentru a învăţa mai multe despre acest subiect.

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă "scurt pe doi" şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *