Artă cu… MS Office


Astăzi am văzut nişte fotografii cu un artist albanez care îşi realizează tablourile din… curie. Din diferenţele de pătrundere în placa de lemn a cuielor reuşeşte să creeze o incredibilă imagine cu aspect 3D. Dar şi pe calculator există instrumente artistice neaşteptate: există multe realizări incredibile cu… bătrânul MS Paint (iată una). Recunosc însă că nu mă aşteptam să poţi face artă cu Microsoft Office.

img128

De pe blogul Digital Inspiration aflăm despre lansarea astăzi de către Microsoft a sitului Art of Office. Este un sit comunitar, unde doritorii pot să îşi publice fişiere Word sau Excel sau Power Point care au ceva artistic în ele. Am descărcat şi eu unele fişiere şi am rămas uimit. Primele două capturi de mai jos sunt dintr-un fişier… Excel. Un tabel generat aleator şi câteva grafice asociate. O apăsare de CTRL+= şi imaginile se regerează, pornind de la noi valori. Ce să mai spun despre următoarele două capturi din… PowerPoint. Partea surprinzătoare este că ambele documente nu folosesc nici un fişier important din afara programului. Imaginile sunt realizate din ceea ce oferă MS PowerPoint: cercuri, dreptunghiuri, forme variate, umbre, umplere cu gradient… Incredibil. Nu ştiu cât de practic dar totuşi incredibil.

img125 img127

img123 img124

Categoric ArtOfOffice.com nu este un concurent pentru Scribd. Mai departe, dacă doriţi să împărtăşiţi cu alţii sau să descoperiţi de la alţii fişiere foarte diverse, primul loc de vizitat este Scribd. În limba română par a fi aproximativ 1.800 de documente. Inclusiv celebra Carte de bucate scrisă de Sanda Marin. Hai nu îmi spuneţi că nu aţi auzit de ea 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *