Scăpaţi de directoarele goale


Parcă într-o reacţie în lanţ, mai multe bloguri au scris în aceste zile despre programul Remove Empty Directories. Nu este mare (653KB) dar îmi displace faptul că trebuie instalat. Şi totuşi l-am instalat după ce am văzut atâta reclamă adusă lui (esenţial: pentru funcţionare programul are nevoie de Microsoft .NET Framework 2.0). Am rămas uimit să văd că din 6247 de directoare pe unitatea C, 843 sunt goale ("directoare goale" vă duce cu gândul la altceva? să zicem atunci foldere fără conţinut).

Desigur, ne-am putea întreba: ce rău ne fac nişte directoare dacă oricum nu conţin fişiere? Într-adevăr, par a nu ocupa spaţiu. Şi totuşi, fiecare director înseamnă o intrare în tabela ce stabileşte structura fişierelorşi folderelor pe harddisk, o intrare poate inutilă. Şi totuşi eu nu m-aş grăbi cu ştersul: pot să existe directoare goale cu un scop. Pot să fie acolo gata pentru momentul când programul care le-a creat are nevoie să scrie în ele. Dacă directorul nu există programul poate să se blocheze (să "crape"). Şi atunci? Cu multă atenţie programul poate fi însă util. Privind printre rezultatele căutării (pe care o face pe unitatea aleasă de Dvs) am descoperit mai multe programe pe care le-am dezinstalat şi le-am crezut dispărute de mult de pe calculator: de fapt au dispărut fişierele rămânând zeci de directoare goale după ele. Mulţumesc Remove Empty Directories pentru semnalare!

Aplicaţia are trei taburi, al doilea permiţându-vă câteva configurări. Puteţi de exemplu să excludeţi de la căutare anumite directoare, sau să extindeţi definiţia de gol la "tot gol este dacă găseşti într-un director fişiere cu extensia…". Simplu de folosit dar totuşi gândiţi-vă de trei ori înainte să ştergeţi odată. Mai bine de cinci ori: programul nu are funcţie de refacere a directoarelor şterse, în caz că ceva nu merge bine. Ce ar fi costat să memoreze lista directoarelor şterse pentru un restore? Poate într-o versiune ulterioară…

img173 img174


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sebastian spune:

    Interesant si in acelasi timp util!
    Astfel de programe ar putea interesa pe multi! Sper sa fie free!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *