ImageLoop: slideshow-uri cu fotografii


ImageLoop este un sit european (care „vorbeşte” engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană şi turcă… pentru moment) dedicat nu doar găzduirii de fotografii ci şi afişării lor prin slideshow-uri. Fiind o iniţiativă recent nouă, nu există pentru moment limite ale fotografiilor care se pot publica pe sit. Mă îndoiesc însă că această facilitate va rezista prea mult, mai ales când ImageLoop va cunoaşte o faimă mai mare.

imageloop.jpg

Punctul tare: poate crea slideshow-uri care arată foarte bine, cu multe opţiuni, ceea ce înseamnă o infinitate de combinaţii şi îţi uşurează munca de integrare în propriul sit, fie că ai un spaţiu de 300px lăţime sau de 600px, că designul are alb ca fundal sau roşu… Punctul slab: cel puţin în acest moment (a se vedea data articolului) lasă o impresie de nefinisat. Să mă explic: navigarea este puţin cam neinspirată, link-urile nefiind tot timpul unde te-ai aştepta (după ce ai terminat un slideshow nu îl poţi modifica imediat, ci doar dacă mergi la lista de slideshow-uri); foarte ciudat, dacă îţi publici nişte fotografii în cont nu este în stare din fotografiile acelea să facă un slideshow (ci doar pornind de la una şi recerând upload); există linkuri nefuncţionale (precum la secţiunea pentru webmasteri).

Iată două slideshow-uri demonstrative:

Mai jos vedeţi o captură din pagina de configurare a unui slideshow. Sunt disponibile mai multe moduri de afişare; puteţi schimba culoarea de fundal; există şi o galerie de „rame” după cum vedeţi mai jos; se pot adăuga şi efecte (stele care să apară aleator, sau inimioare ş.a.); în fine, un slideshow poate fi redimensionat după bunul plac. Cu adevărat o treabă foarte bună!

imageloop2.jpg

Morala? ImageLoop ar trebui să se pregătească pentru faimă! În condiţiile actuale eu unul nu mi-aş încredinţa lor fotografiile, dar pentru câteva slideshow-uri merită. Dacă în blogul/situl Dvs aveţi un spaţiu liber în care ar arăta bine un astfel de slideshow… îl puteţi avea în câteva minute! Înscrierea nu este obligatorie, dar aduce unele facilităţi. Dacă ImageLoop va deschide serviciul şi webmasterilor, publicitatea va fi mai mare, dar până atunci trebuie puse la punct toate stângăciile actuale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *