Meebo: în sfârşit transfer de fişiere


Harta de mai jos ne arată distribuţia utilizatorilor serviciului de mesagerie instantă oferit de Meebo în ultimele 15 minute (relativ la moment în care scriu eu aceste rânduri). Se vede clar că în Europa şi nu numai Meebo nu este folosit accidental ci intens. Iar de astăzi toţi utilizatorii au parte de o facilitate pe care au dorit-o de mult timp: transfer de fişiere. Blogul Meebo a anunţat astăzi pe scurt vestea cea bună, promiţând că mai încolo vor reveni cu detalii tehnice.

img132

Până atunci să vedem ce înseamnă concret noua facilitate. Mai ales pentru a tempera bucuria care ar putea fi prea mare 🙁 . Ceea ce a făcut Meebo este de fapt un parteneriat cu Amazon, folosind serviciul Amazon Simple Storage Service. De aici nişte limitări destul de serioase: fişierul poate avea maxim 10MB, iar transferul lunar poate fi de maxim 30MB (spun diverse bloguri pe web, precum Download Squad). Cu alte cuvinte, prin Meebo merită să schimbi fişiere doar dacă e vorba de documente Word sau altceva mic (nu muzică, nu fotografii multe şi mari). Ciudat… Ar fi frumos ca detaliile tehnice promise să anunţe alte limite, dar şansele nu sunt prea mari. Mai există apoi o limitare importantă: un utilizator Meebo poate folosi noua facilitate pentru a-i trimite un fişier altui utilizator Meebo; mai mult, îi poate trimite un fişier şi unui utilizator Yahoo! Messenger, sau Google Talk, sau MSN… dar nu şi invers! Rezumând: marea minune de astăzi e doar un mic ghiocel cu care nu se face primăvară (asta apropo de… toamnă?).

Chiar dacă nu mă entuziasmează prea mult noutatea zilei de astăzi, rămân pe mai departe utilizator fidel al Meebo. Probabil se face anul de când nu mai am instalat Yahoo! Messenger pe computer şi nici nu am de gând să mi-l mai instalez. Pot comunica însă prin Meebo cu prietenii din orice reţea – majoră – de mesagerie instant, iar cei care vor să îmi trimită fişiere mai multe, mai mari ori mai des, mă găsesc pe GTalk – singurul client IM pe care îl păstrez instalat.

img133

A! Captura de mai sus vă mai anunţă o noutate de la Meebo: câteva emoticonuri noi introduse tot de astăzi.

PS: În comentariile la alte articole de pe CNet.ro despre Meebo diverse persoane s-au plâns de probleme cu conectarea la aceste servicii. Personal nu am întâmpinat dificultăţi cu conectarea, repet, folosesc zilnic Meebo, şi nu am idee de ce la alţii apar probleme. Poate în firmele în care se doreşte ca angajaţii să nu piardă timp pe internet, pe lângă blocarea programelor de mesagerie instant se blochează şi siturile ce ar fi portiţă de scăpate în acest sens?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 2,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. puiu.flora spune:

    Da, sunt foarte multumit de Meebo, da’ pacat ca nu are un instal sa-l instalez ca pe Yahoo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *