Virus propagat prin Skype


Unii utilizatori ai programului Skype au avut neplăcuta surpriză săptămâna aceasta să se pricopsească cu un virus. Skype îl prezintă sub numele w32/Ramex.A, în timp F-Secure îi spune W32/Skipi.A iar Symantec W32.Pykspa.D. Dar şi Ghiţă să îl cheme, ceea ce contează este cum se elimină! De infectat s-au infectat doar cei care, răspunzând unui mesaj chat din Skype care pare valid, au dat click pe link-ul ce sugera a fi spre o imagine pentru a descărca de fapt un fişier scr, care odată executat provoacă virusarea. Partea "simpatică" este că virusul, odată instalat, se foloseşte de API-ul Skype pentru a accesa calculatorul.

img212

Conform blogului Skype, mulţi antiviruşi au fost prompţi, în câteva ore distribuind update-uri care să lichideze această ameninţare. Sunt citate trei soluţii antivirus: F-Secure, Kaspersky şi Symantec. Dacă (v-aţi virusat şi) folosiţi un antivirus care nu elimină acest virus (sau, Doamne fereşte, nu folosiţi un antivirus), există o soluţie manuală care presupune lucrul pe regiştri, mereu periculos aşa că mare atenţie. Pentru cei care au nevoie iată aici paşii traduşi. Nimic complicat. În cinci minute ar putea fi parcurşi.

  1. Reporniţi calculatorul în safe mode
  2. Lansaţi regedit din meniul Start, Run
  3. Mergeţi pe calea HKLM/software/microsoft/windows/currentversion/runonce şi găsiţi elementul mshtmldat32.exe. Ştergeţi-l.
  4. Mergeţi în directorul Windows’System32 şi ştergeţi fişierele: wndrivs32.exe, mshtmldat32.exe, winlgcvers.exe, sdrivew32.exe
  5. Mergeţi în directorul Windows’system32’drivers’etc
  6. Găsiţi fişierul hosts
  7. Deschideţi-l cu Notepad, marcaţi tot cu CTRL+A şi ştergeţi tot (antivirusul se va actualiza astfel din nou), salvaţi, închideţi.
  8. Reporniţi calculatorul.

Succes! Sper sincer să nu aibă nimeni nevoie de acest material.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *