Google Webmaster Central Blog anunţa vineri faptul că serviciul Webmaster Tools vorbeşte 20 de limbi, mai nou şi turcă şi… română. Încă o barieră dărâmată pentru cei care nu au folosit până acum Webmaster Tools. Mulţumim Google pentru "românizarea" interfeţei!
Google Webmaster Tools (GWT) nu este un serviciu de statistici (pentru aşa ceva există Google Analytics), chiar dacă există o oarecare suprapunere. Cui este util? Celor care ţin la prezenţa pe Google (este vreun webmaster dezinteresat?), acest serviciu oferind o viziune "din casă". La început webmasterii trebuie să îşi definească siturile. Pentru aceasta Google va trebui să facă o verificare: sunt puse la dispoziţie două metode: adăugarea unei etichete meta în header-ul paginii de index sau încărcarea unui fişier HTML (la acesta este important numele, conţinutul putând fi şi gol). Verificarea se face imediat, astfel că în câteva minute puteţi avea adăugate în cont situl sau siturile pe care le administraţi.
Las în continuare meniurile să prezinte GWT. După cum vă puteţi da seama din opţiunile de mai jos, unele informaţii se pot afla şi prin alte căi (de exemplu pagini ce fac trimitere la sit, chiar şi ultima dată a indexării); există însă şi opţiuni pentru care nu există alte variante. Priviţi GWT ca un loc centralizat de informare. Pentru webmasterii amatori s-ar putea ca subiectul să nu prezinte prea mare interes. Pentru cei cu pretenţii mai mari GWT nu poate fi ocolit. Iar de două zile pricepem mai bine ce scrie… Peeerfect!
Dacă tot suntem (din nou) la subiect Google. Că tot se aşteaptă săptămâna viitoare să apară – probabil – Google Presently (un fel de MS Power Point), Ionuţ a publicat astăzi pe Google Operating System o interesantă analiză a situaţiei, inclusiv expectanţele lui de la acest viitor produs. Şi dacă tot vorbim de produse Google, poate doriţi să vedeţi lista luuuuungă de domenii deţinute de Google. Evident că unele sunt rezervate pentru protecţia numelui firmei (ex: PornGoogle.com), altele… just in case… iar unele denotă servicii viitoare. Eu abia aştept să folosesc GDrive.com / GoogleDrive.com. Mai vedem acolo GoogleLyrics.com, GoogleReviews.com, GoogleSolarSystem.com… Sunt curios dacă GBrowser.com va deveni cândva situl navigatorului Google? Interesantă listă…
Va rog din suflet sa-mi spuneti si mie cum imi pot inregistra site-ul in motorul de cautare Google?
Click pe http://www.google.com/addurl/. Succes!
Sitemap-uri ?
Link-uri ?
Site-ul ?
Crawler ?
Astea nu sînt traduceri, sînt maimuțăreli. Nici un traducător serios nu le-ar folosi.