Picturedots.com: Desene din puncte


Sunt sigur că vă mai amintiţi de timpurile petrecute în copilărie, la grădiniţă sau la şcoală, când în orele mai lejere, cu creionul în mână, aţi încercat să găsiţi răspunsul la problema "Ce personaj de poveste/animal/obiect/peisaj va ieşi din unirea punctelor din desenul primit?" De acele ore mi-am amintit cu plăcere când am găsit pe internet un sit care permite tocmai crearea unor asemenea desene-din-puncte (dot to dot puzzles). Şi dacă aveţi copii, de acum înainte nu mai trebuie să cumpăraţi cărticele cu asemenea desene, ci le puteţi fabrica însişi, folosind imaginile favorite.

img354

PictureDots.com se numeşte acest sit minunat, care oferă facilitatea producerii de desene-din-puncte. În arhiva site-ului sunt prezentate diferite exemple şi creaţii ale altor autori, însă partea plăcută este posibilitatea prelucrării imaginilor dorite de dvs.. Pentru aceasta trebuie să vă înregistraţi. Odată înregistraţi mergeţi la opţiunea Make Puzzles. Acum aveţi o ferestră albă, în partea de sus un "control bar", de unde puteţi controla toate operaţiunile necesare. Primul pas (load image) constă în încărcarea imaginii prin adăugarea url-ului acesteia. Dacă aveţi un cont Picasa, Flickr sau imagini depozitate pe un sit de hosting pentru imagini sunteţi în avantaj. La momentul actual nu este posibilă încărcarea unei imagini de pe calculatorul personal (adică ar fi posibil cu ajutorul Firefox, pe sit este indicat un tutorial, însă mie mi s-a părut cam complicat). Imaginea încărcată este scalată automat în mărimea ferestrei. Acum puteţi folosi funcţiile draw dots, move dots şi draw lines, cu acestea stabiliţi şi schimbaţi locaţia punctelor, respectiv a liniilor. Alte operaţiuni permise sunt ştergerea ultimului punct (backup) sau a mai multor puncte şi linii (clear). După ce aţi terminat de aşezat punctele, folosiţi funcţia preview pentru a previzualiza rezultatul, punctele fiind unite prin linii. Prin apăsarea butonului make PDF, desenul-din-puncte va fi convertit şi oferit spre descărcare în format PDF. Dacă doriţi să salvaţi creaţia dvs. sau să o împărtăşiţi prietenilor/cunoscuţilor dvs, alegeţi save & share, introduceţi un titlu, cuvinte-cheie (taguri) şi o scurtă descriere. Mai simplu mai că nu se poate. Astfel puteţi rezerva multe surprize mai ales copiilor dvs.

img355

Prima mea încercare (mai nereuşită) de realizare a unui desen-din-puncte o puteţi descărca aici (spre comparaţie ofer un link spre imaginea originală). Un al doilea exemplu (mai reuşit) îl găsiţi aici (iar originalul aici).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,20 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *