La zi cu programele? (II)


De ce II? Pentru că în aprilie a.c. am mai scris un articol cu acest titlu. Vă prezentam atunci micuţul program oferit de FileHippo.com care scana locaţiile implicite sau cele indicate de Dvs, căutând programe şi verificând apoi cu propria bază de date dacă nu cumva sunt versiuni mai noi. Astăzi mi-au căzut ochii pe UpdateStar via SnapFiles. Ce face UpdateStar? Ideea este aceeaşi, iar implementarea mult mai atractivă grafic dar la nivel practic mai puţin funcţională.

img384

Pe scurt: UpdateStar verifică lista programelor instalate pe calculator şi confruntă versiunile cu valorile din baza de date care – citim pe situl producătorului – este menţinută cu sprijinul comunităţii. Programul poate fi configurat să pornească deodată cu sistemul de operare şi să vă notifice automat când găseşte actualizări. În acest mod, UpdateStar ne-ar putea scuti să verificăm n situri dacă nu cumva a apărut o versiune nouă a programelor noastre favorite. În practică însă lucrurile nu sunt chiar atât de roze. Chiar dacă acum se laudă cu 80.000 de programe monitorizate, după cum vedeţi şi mai jos, din 195 de programe de pe calculatorul meu a găsit versiuni noi doar la 7. Şi aceasta nu pentru că 187 de programe mi-ar fi la zi! Vă garantez 😉 , nu sunt chiar atât de up-to-date.

img382

Programul a fost făcut public însă doar de câteva zile (26 septembrie a.c.) aşa că trebuie să avem răbdare. Să ne imaginăm cum ar fi să recunoască 90% din programele instalate? Ar fi extraordinar. Dacă au manageri buni, proiectul poate să aibă viaţă lungă. De ce manageri? Pentru că programul are orizonturi (financiare) frumoase în faţă. Să nu uităm că nu monitorizează doar programe gratuite ci şi programe comerciale. Ar putea face bani frumoşi din recomandarea unor upgrade-uri pentru plata cărora să îşi primească evident comisionul de la producătorul respectivelor programe ce vor fi actualizate. Dar până atunci mai are ceva cale de parcurs.

Să observăm că UpdateStar nu doar urmăreşte versiuni noi ci şi permite aflarea de informaţii despre programele instalate, şi permite dezinstalarea lor. Programele "recunoscute" au fie un semn de întrebare verde (program recunoscut, versiune nerecunoscută), fie un semn de bifare verde (program şi versiune recunoscute). Cele cu semnul de întrebare maroniu (galben?) nu sunt încă adăugate în baza de date UpdateStar. Dar vor fi introduse în curând, ni se spune.

img383

Interfaţa este foarte elegantă. Nu cred că merită pentru moment să îl lăsaţi să pornească cu Windows-ul sau să rămână în systray. Mai bine faceţi un efort de memorie şi vă amintiţi să îl lansaţi eventual săptămânal. Abia aştept să văd peste câteva luni ce progrese va fi înregistrat!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *