Continuarea firească: Zoho DB


Dacă Google cu al lui pachet Office se mişcă cu o viteză cam de melc, Zoho goneşte. Astăzi a fost lansată o nouă aplicaţie, TechCrunch numărând că ar fi 13 în total (excluzându-le pe cele mici). Zoho DB este o intersecţie firească între Zoho Sheet şi Zoho Creator. Păstrând aspectul tabelar de la Zoho Sheet, Zoho DB permite definirea unor baze de date într-un stil care aminteşte de MS Access. Evident datelor li se pot asocia grafice, tot ca la Zoho Sheet, şi pot fi manipulate prin aplicaţii scrise cu Zoho Creator.

img393

Dacă datele sunt ţinute sub formă tabelară (gen MS Excel) atunci avea sens această nouă aplicaţie? Cu siguranţă. Ea este orientată spre memorarea datelor (în special pentru serii mari de date, dar la fel de bine pot fi 2-3 înregistrări), pe care se pot aplica interogări: aceasta este de fapt marea noutate. Interogări în ce "limbă"? Iată lista: Oracle, SQL Server, DB2, Sybase, MySQL, PostgreSQL, Informix şi ANSI SQL. Mai jos o mostră.

img394

Cei interesaţi sunt invitaţi să exploreze noua aplicaţie din familia Zoho, pentru a o cunoaşte direct. Mai jos aveţi un material video de prezentare pus la dispoziţie chiar de producători.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 0,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *