Microsoft contra Firefox & Google


Blogul Microsoft pentru Internet Explorer anunţă astăzi o mare "bombă": nu mai trebuie validarea licenţei de Windows pentru a instala IE7. Haideţi să vedem cum prezintă ei vestea. Mai întâi laudele. "Acum aproape un an am lansat IE7 pentru Windows XP. De atunci, IE7 tinde tot mai mult să devină cel mai folosit navigator din lume şi am văzut o serie de dovezi ce atestă că IE7 face navigarea mai sigură şi mai uşoară. De exemplu filtrul anti-phishing a apărat navigatorii de situri rău intenţionate în medie de 900.000 de ori pe săptămână" (şi laudele continuă…).

img409

Acum vine gogoaşa: "Deoarece Microsoft este angajat cu seriozitate să apere întrec ecosistemul Windows (nota noastră – uh, ce expresie!), modificăm procedura de instalare a IE7 pentru ca să fie accesibilă la cât mai mulţi utilizatori ai sistemului de operare Windows. De astăzi Internet Explorer 7 nu mai cere validarea Windows Genuine Advantage şi va fi deci disponibil pentru toţi utilizatorii Windows (nota noastră: că folosesc legal sistemul de operare, că nu). Dacă nu folosiţi deja IE7, îl puteţi descărca depe pagina IE de pe Microsoft.com. Dacă opţiunea Automatic Updates este activată, IE7 va fi instalat automat, dacă nu există deja."

Desigur, Microsoft nu putea spune că: "Firefox vine aşa de rapid din urmă aşa că mai bine dăm drumul la IE7 şi pentru dragii noştri utilizatori ilegali", dar important este că o piedică a fost ridicată. Evident, cine a dorit cu tot dinadinsul să îşi pună IE7 pe un Windows XP ilegal, a putut să o facă (sunt atâtea soluţii care circulă pe net). Există însă întotdeauna şi categoria utilizatorilor atehnici, care, după ce că nici nu au licenţă de Windows, nici nu ştiu să "rezolve" verificarea WGA. Sunt sigur că IE7 va mai muşca un procent, dar nu din Firefox, ci din IE6. Pe de altă parte, nu pot decât să mă bucur că tot mai mulţi vor avea ocazia să navigheze cu taburi şi cu diverse facilităţi ce sunt net superioare la IE6. Apropo: nu uitaţi de IE7pro!

Astăzi Microsoft a dat mai serios însă peste nas la Google, care de mult timp plănuieşte o aplicaţie numită Google Health, un fel de director de fişe medicale. Proiectul nu a ajuns încă public, iar primul directorul al lui a plecat (scrie TechCrunch). Nişte capturi au scăpat totuşi pe net.

img410

Dar uite că Microsoft s-a mişcat mai rapid şi a lansat HealthVault. În primul rând este vorba de un motor de căutare dedicat problemelor medicale. În al doilea rând permite păstrarea de fişe medicale ce pot fi puse la dispoziţie unor situri medicale sau medicilor pe care îi stabileşti tu. În fine, în al treilea rând, situl oferă un suport soft pentru conectarea la diverse aparate medicale, din care să se ia informaţiile (exemplu: tensiunile în ultimele 30 de zile) şi să fie încărcate online, evident în contul securizat. Pentru sistemul medical românesc probabil sună de domeniul ştiinţifico-fantastic. Cât succes va avea proiectul rămâne să vedem. Cât despre Google… ar trebui să vină cu un concurent foarte serios pentru a mai avea vreo şansă. Microsoft nu a scos un proiect beta, ci o webaplicaţie solidă – sunt sigur.

img411


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. sunshine64sm spune:

    IE are cota mare numai pentru ca e instalat odata cu fiecare windoz. Iar cine foloseste IE e clar ca nu are idee si de alt browser. Sau poate nici nu stie ce e aia „brouser”. Iar sloganul ca IE ar fi cel mai folosit, e ca si reclama de la detergetul destept pentru oamenii prosti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *