Păşiţi în spaţiu


Am intrat astăzi pe situl Caiman pentru a vedea ce jocuri noi gratuite au mai recenzat. Am încercat doar trei jocuri pe care foarte pe scurt le voi prezenta în continuare. Toate sunt mici ca dimensiune şi nu necesită instalare: dacă nu vă plac ştergeţi directorul unde le-aţi despacheta şi gata. Primul se numeşte Step-by-Step, luna trecută ajungând la versiunea 0.97. Îl puteţi descărca de pe Sourceforge.net, având puţin peste 1MB. Jocul foloseşte Java 1.5 runtime, de care este deci nevoie pentru a rula jocul. După cum vedeţi din primele două capturi de mai jos, este un joc de logică: aveţi dispuse isometric nişte "buline" şi undeva şi o pereche de papuci roşii. Trebuie să păşiţi peste toate bulinele, care dispar sub paşi: cele albastre la prima trecere, cele verzi la a doua trecere, cele galbene la a treia… Sunt şi piese fixe (gri), precum şi constrângeri (treci prin 1, apoi prin 2…). Este un clasic joc de logică cu o realizare grafică drăguţă, peste medie. Nu trebuie să reluaţi nivele terminate: cu L aveţi harta tuturor nivelelor şi puteţi continua de unde v-aţi oprit.

Al doilea joc este Springy, care are sub 100KB! Este un joc ce se desfăşoară în spaţiu tridimensional. Aveţi un arc cu care trebuie să săriţi pe diverse platforme (unele se mişcă) pentru a culege toate roţile zimţate. Acestea, după culegere, vor fi afişate în partea de sus a ecranului (când se umple linia e gata nivelul). Cu mouse-ul schimbaţi unghiul camerei. Cu săgeţile vă deplasaţi şi cu spaţiu săriţi. Cu plus şi minus de pe tastatura numerică puteţi lungi sau scurta arcul 😉 , ceea ce vă va uşura misiunea.

În fine, al treilea joc este de şah (evident, doar aţi văzut captura). Mos-Chess este o implementare simplistă a jocului de şah, neputând opta ca partener de joc pentru calculator. Puteţi juca de singur 😕 sau cu un prieten. Cu F2 schimbaţi viziunea asupra jocului între 2D sau 3D. În modul 3D puteţi schimba unghiul camerei cu tastele Q,W,E,A,S,D. În rest nu mai este chiar nimic de spus despre acest joc (ba ar fi ceva – ciudate piese în 3D!).

Avem un sfârşit de săptămână înainte aşa că descărcaţi ce vă interesează şi distracţie plăcută!

img2 img1

img3 img4


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *