Web Photo Album de la VicMan


Vă mai amintiţi de VicMan? Reprezintă o linie de programe legate de imagini, între care probabil cele mai cunoscute sunt Photo Toolkit şi Photo Editor. După cum anunţam la sfârşitul anului trecut, brusc toate produsele lor au devenit atunci gratuite – un exemplu care ar merita să fie urmat şi de alte firme 😉 . Din curiozitate mi-am instalat Cartoonist (cu gândul la acest articol de pe CNet.ro) pentru a vedea că în kit am şi Web Photo Album.

img31

De regulă mă deranjează când doresc una şi primesc (şi) alta. Dar de data aceasta lucrurile au fost destul de corecte: la instalare am putut să debifez al doilea program şi totul a mers ok (o mostră cu ce se poate obţine cu acel program aveţi mai sus, de pe situl producătorului). Apoi din curiozitate am revenit: ce o fi acest Web Photo Album care vroia să îmi fie băgat pe gât? Surpriză: nu e un program tocmai rău… pentru începători. După cum ne spune numele lui, programul permite cu uşurinţă exportarea unor fotografii în albume gata de publicat pe web.

Puncte tari: include 27 de teme, majoritatea aspectuoase, iar numărul lor creşte treptat; nu ai nevoie de cunoştinţe avansate pentru a folosi acest program – la lansare creezi un album nou în care poţi adăuga poză cu poză sau directoare cu poze direct (se pot şi directoare cu subdirectoare, albumele reflectând respectiva structură), după care alegi tema şi exporţi albumul într-un folder de pe calculator, de unde publici apoi fişierele prin FTP pe propriul sit (sau poate doreşti să le arzi pe un CD/DVD). Puncte slabe: configurare aproape zero, ceea ce înseamnă dureri de cap în minus pentru începători, dar destul de mari probleme pentru cei care ar dori poate patru rânduri de fotografii, nu trei, sau alte particularizări. Ce se poate configura este (pe lângă temă) numele albumului şi eventual numele fotografiilor (altfel este luat din numele fişierului grafic).

img32

Nu mă văd folosind un astfel de program pentru că am sute de poze (de fapt sute de albume, imediat umplu contul Picasa) şi nu îmi permit să plătesc hosting pentru ele. Văd însă programul foarte util pentru cei care doresc să publice un număr mic de poze, pe propriul sit nu pe o soluţie externă (gen Picasa, Flickr sau altceva) şi au găsit o temă după gustul lor între cele existente. Aţi putea fi interesat? Descărcaţi-l de aici (puţin peste 7MB, cel puţin versiunea 1.1 pe care am testat-o eu).

Într-un alt articol, sper în curând, voi reveni cu o soluţie mult mai complexă, care are şanse să placă şi începătorilor, dar în mod sigur va place celor cu pretenţii (şi cunoştinţe) mai multe. Închei cu câteva alte capturi din Web Album Photo, cu alte teme.

img33 img34

img35 img36


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. iordan pavel spune:

    Frumos site.

  2. ioana spune:

    Cool!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *