Buzzword (de la Adobe): un Word în flash!


Ultimele zile au adus multe noutăţi dinspre Adobe. În timp ce aşteptăm versiunea online pentru Photoshop, Adobe a făcut o achiziţie interesantă: Virtual Ubiquity. Produsul vizat este fără îndoială Buzzword, un fel de MS Word online, dar realizat în flash! Blogul Read/Write Web scria despre acest produs: "este primul editor de texte online care m-a făcut să uit că folosesc un editor de texte online". Probabil "intrarea" la acest produs este încă în beta privat, dar puteţi încerca, eventual cere un cont. Eu am obţinut unul şi am putut deci să testez produsul pentru Dvs.

img37

Într-adevăr este o experienţă total diferită de cea a editoarelor text (Google, Zoho, ThinkFree…) care nu folosesc flash. Uneori merge însă mai greu, aşa că mi-ar fi greu să uit că sunt într-o aplicaţie online. Există, după cum vedeţi din captura de mai jos, un meniu clasic, precum şi o bară de instrumente care se deschide după cum se dă click pe "capătul" ei. Dând click pe 1 de exemplu se va deschide bara de instrumente dedicată listelor.

img38

Avem cam tot ce ne trebuie pentru o editare fără pretenţii deosebite. Textul poate fi formatat: schimbat font, dimensiune, culoare, aliniere… Se pot insera tabele, imagini, crea liste. Conform epocii Web 2.0 orice document poate fi comentat şi partajat cu alţii. Automat este memorată o istorie a modificărilor, utilă dacă doreşti să revii la o versiune mai veche. Există şi un corector, dar doar pentru engleză. Am apreciat că sunt folosite combinaţiile de taste pe care le-am aştepta (CTRL-S pentru salvare, CTRL-B pentru îngroşare, CTRL-A pentru marcarea întregului text…) Vedeţi eventual aici documentaţia produsului. Concluzia? Un sistem elegant, care merge de regulă bine. Mai jos am înregistrat un material video despre Buzzword. A ieşit luuuung, de 10 minute, de aici şi plictisitor pe alocuri. La inserarea unei imagini prima oară am avut eroare, apoi nu. Deschiderea unui fişier ia uneori mai mult decât ar fi normal. Dar problemele de viteză pot fi puse şi pe seama conexiunii mele la internet sau a propriului calculator. Alţii poate vor constata că totul merge ca uns, foarte rapid.

Înainte de a da drumul înregistrării video să mai precizez un lucru. Adobe pregăteşte un alt serviciu, Adobe Share, care va permite utilizatorilor să aibă un cont de 1GB pentru memorarea documentelor. Evident că această aplicaţie va fi legată de Buzzword (cine ştie ce nume va adopta Adobe în timp pentru aplicaţie) şi deci documentele vor putea fi nu numai memorate, stocate, ci şi modificate). Adobe a intrat deci în lupta pachetelor Office online… Fie ca cel mai bun să învingă 😉 . Acum materialul video! Săriţi peste locurile unde lucrurile merg prea lent…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. -Hawkeye- spune:

    Elegant, e expresia potrivita pentru tot ce vine de la Adobe. Totusi, este la fel de primitiv ca majoritatea aplicatilor office online.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *