WLW şi P2B: Publicarea cu taguri cu tot


Ok. WordPress 2.3 a introdus tagurile. Unii dintre noi le vom şi folosi. Dacă scriem articolele cu un program şi nu din interfaţa web ar fi frumos să indicăm de acolo şi tagurile. Până acum, folosind Ultimate Tag Warrior, procesul era aşa: 1) scriam articolul în programul favorit; 2) publicam ca schiţă; 3) intram pe web pentru ultime modificări şi pus taguri; 4) publicam. Acum pentru a pune taguri nu mai trebuie mers în back-end-ul de la WP. Aceasta depinde de ce instrument folosiţi pentru publicarea pe bloguri. Eu mă voi opri la două cazuri: Post2Blog şi Windows Live Writer. Ambele gratuite, primul favoritul meu.

Dacă folosiţi Post2Blog… atunci clipiţi de trei ori, bateţi o dată din palme, şuieraţi şi gata. Paşi mulţi şi complicaţi dar merge. Dacă folosiţi programul Microsoft, atunci e mai simplu (la Microsoft tot timpul lucrurile sunt mai simple, nu? 😉 – uh, sunt răutăcios): nu aveţi decât să descărcaţi o arhivă, de acolo să lansaţi un executabil, care va face nişte modificări în regiştri (puteţi să le faceţi manual şi atunci nu mai aveţi nevoie de acel program), reporniţi WLW şi gata. Cine câştigă la puncte? Favoritul meu desigur.

img66

Deci: dacă folosiţi P2B atunci tot ce trebuie să faceţi este să vă uitaţi în bara de instrumente din dreapta unde scrie Cuvinte cheie. Scrieţi acolo tagurile, separate de virgulă, şi ele vor fi publicate împreună cu articolul. Dacă folosiţi WLW atunci mergeţi aici. Veţi găsi acolo o arhivă de descărcat (unde scrie Click here to download WriterKeywordsEnable.zip). Înăuntru este un mic executabil. La lansare va arăta o fereastră cu lista blogurilor definite în WLW. Marcaţi cele care vă interesează să meargă cu taguri în WP 2.3 şi apăsaţi pe OK. Aplicaţia face nişte modificări în regiştri: cred că este mai bine să lăsaţi aplicaţia să facă modificările decât să le faceţi Dvs, mai ales dacă nu umblaţi prea des prin regiştri. Relansaţi programul dacă era deja lansat. Veţi vedea ceva nou la blogurile pentru care aţi aplicat acest "patch".

img67

Da, a apărut un câmp Cuvinte cheie, care merge perfect. Scrieţi acolo tagurile şi la publicare se va ţine cont de ele. Excelent! Pe blogul lui Joe Cheng (care face parte din echipa Microsoft ce produce WLW), Joseph Scott de la WordPress menţionează şi o altă cale de a rezolva problema. Trebuie descărcat un fişier manifest şi pus în rădăcina instalării WP. Nu am testat această variantă. Ideea este că WP 2.3.1 sau ce va urma va include acest manifest şi atunci WLW nu va mai avea nevoie de nici un truc pentru ca tagurile să meargă perfect. Cum totuşi de P2B, neactualizat de mai multe luni, merge deja perfect cu tagurile? În fine. Concluzia: cu WLW şi P2B putem folosi tagurile direct din editor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *