CDBurnerXP: suficient cel mai adesea


Cu ce ardeţi CD-urile? Cu Nero probabil. La atâţia prieteni – analfabeţi sau super-experţi la capitolul programe – văd Nero instalat obligatoriu. Evident, face parte din lista lungă de programe deţinute nu doar ilegal ci şi inutil adesea. De câţi ani inscripţionez CD-uri (şi o fac de pe vremea când un CD gol era ceva scump şi reprezenta un procent semnificativ din spaţiul unui HDD) am folosit puţin timp softul comercial de la Roxio (legal, venise cu unitatea de inscripţionare), după care doar programe gratuite. Nu am avut probleme, cel puţin nu mai multe decât are cineva care foloseşte Nero. Şi de aceea mă voi tot repeta: înainte de a folosi un program ilegal asiguraţi-vă că nu există un echivalent gratuit.

img62

După cum spuneam şi în alte articole despre inscripţionare, eu folosesc CDBurnerXP. Recent programul a ajuns la versiunea 4. Prima versiune recunosc că mi-a stricat mai multe CD-uri, dar o actualizare ulterioară pe care o folosesc şi acum merge – din nou – ca unsă. Dacă versiunea 3 avea peste 10MB, versiunea 4 are cam 2MB. Dacă veţi vizita situl producătorului veţi vedea că acum are informaţii în limba română! Astfel pot să citez:

CDBurnerXP este o aplicaţie gratuită pentru inscripţionarea CD-urilor şi DVD-urilor, inclusiv de tipul Blu-Ray şi HD-DVD. Programul include de asemenea facilitatea de a inscripţiona şi crea fişiere imagine ISO şi posedă o interfaţă în mai multe limbi. Oricine, chiar şi companiile, îl poate utiliza în mod gratuit. Nu include componente publicitare sau malefice.

Facilităţi principale

 • inscripţionarea tuturor tipurilor de discuri
 • CD-uri audio cu sau fără pauze între piste
 • inscripţionare şi creare de fişiere ISO
 • verificarea datelor după inscripţionare
 • creare de discuri butabile
 • interfaţă multilingvă
 • convertire bin/nrg › ISO, tipărire simplă de coperţi şi multe altele!
 • sisteme de operare: Windows 2000/XP/2003 Server/Vista

Am încheiat citatul. Unora li se vor înroşi ochii citând unele traduceri, dar să apreciem efortul (şi eventual să contribuim pentru o traducere mai bună). Da, şi programul este disponibil în română ceea ce ar trebui să îi bucure pe mulţi (nu ştiu dacă Nero are interfaţă şi în română).

img64

Utilizarea este simplă şi intuitivă. Iată şi interfaţa întreagă. În partea de sus este un fel de MS Explorer. Putem naviga pe harddisk pentru a găsi fişierele şi directoarele pe care le dorim inscripţionate. Ele pot fi trase cu mouse-ul în partea de jos. Banda neagră va indica gradul de ocupare (puteţi astfel şti dacă ar mai încape sau nu fişiere pe CD sau DVD). Dar mai multe chiar nu are sens să spun. Interfaţa este în română aşa că lucrurile vor fi clare pentru cei dornici să încerce acest program.

img65

Încercaţi-l (acum merge şi sub Vista). Dacă folosiţi acum un program comercial în mod ilegal puteţi să scăpaţi de el. Unul mai puţin… contează! Şi nu uitaţi că CDBurnerXP nu este singura alternativă. Vedeţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. -Hawkeye- spune:

  Si cand ma gandesc ca Nero 8 are aproape 1 GB si nici macar nu stie sa faca cartofi prajiti :-„

 2. Bucur spune:

  Adevarat: nici macar nu verificam inainte de a instala un program la alte variante poate mai bune dar din pacate mai putin cunoscute…

 3. Razvan spune:

  Merge bine atat cat ai avut norocul sa nimeresti medii de scriere compatibile sau o unitate optica full compatibila cu programul. Altfel aveti multe sanse sa tricati o gramada de DVD-uri mai ales dintre cele DVD-R DL…

 4. Cristian Diaconu spune:

  Dacă ai avut experienţe neplăcute cu CDBurnerXP mergi pe forumul lor şi expune-le acolo, îi vei ajuta să corecteze bugurile, dacă acestea există. Mie nu mi-a stricat nici măcar un singur CD/DVD, dar e adevărat că nu am folosit deloc discuri DL.

  http://forum.cdburnerxp.se/viewforum.php?f=3

  Pînă una alta poţi încerca şi ImgBurn, care e tot gratuit:

  http://www.imgburn.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *