S/2: Radio, pagini web, FotoFlexer, Mashable…


→ Săptămâna trecută Jurgen vă recomanda, alături de altele, Tun3r.com. Dacă nu l-aţi vizitat atunci îmi permit să întăresc eu recomandarea. Nu îmi amintesc sisteme mai uşoare de a nimeri peste un radio bun atunci când tot ce vrei este să asculţi muzică, fără să sapi mult pe net. Tun3r grupează posturile radio într-o grilă peste care te plimbi trăgând un cursor cu mouse-ul. Pot fi însă şi filtrate posturile după gen. Excelent sit! Şi poţi asculta chiar acolo un post radio găsit. În plus adresa web este uşor de memorat.

img68

Recent am aflat de IHeard ("eu am auzit" în traducere), un sit al cărui nume este tot destul de uşor de memorat, dar care merge pe o structură mai tradiţională – cea de director. Puteţi să căutaţi posturi radio cu ajutorul motorului de căutare, dar şi după gen sau naţionalitate. Se găsesc şi ceva posturi de radio româneşti, dar nu au mers în testele pe care le-am făcut. Ca la Tun3r, când aţi găsit un post îl puteţi şi asculta direct de acolo. Iată două resurse ce vă permit să ascultaţi muzică bună la orice calculator aţi fi – să fie doar conectat la internet.

→ Vreţi să creaţi o pagină web dar nu aţi mai făcut niciodată în viaţa Dvs aşa ceva? Jottit vă ajută: vă pune la dispoziţie o boxă pentru scris un text. Nu există bară de instrumente, ci doar o boxă absolut banală. Desigur, dacă ştiţi HTML puteţi formata codul (îngroşa, înclina, pune legături) dar altfel puteţi să puneţi acolo un text şi gata. O pagină poate fi editată şi reeditată, după plac, păstrându-se o istorie. Puteţi să indicaţi un nume pentru ea dar şi o adresă, care va fi asociată dacă nu este folosită deja – exemplu scurtpedoi.jottit.com. Dacă vreţi ca pagina să nu poată fi modificată de altcineva, cereţi "posesia" ei (indicaţi o parolă la câmpul Claim). Puteţi să definiţi şi subpagini ale sitului (ce mai! un sit în toată regula!), dar va trebui să indicaţi manual legăturile în pagina de start (homepage). Are aplicabilitate? Poate ca teste, poate pentru cei ce vor să înveţe cum se face o pagină, poate când vrei să salvezi un text pentru alţii şi nu îţi trec prin minte alte metode (un fel de tablă publică de mesaje).

Dacă doriţi o soluţie pentru crearea online a unui sit (vă recomand Google Pages) ceva mai complexă decât Jottit atunci puteţi încerca Pagii. Cere înscriere dar aveţi instrumente mai sofisticate. Vedeţi mai jos un material video demonstrativ. Înainte însă încă o recomandare (ciudată): DisposablePages. Nu ştiu ce motiv ar avea cineva să creeze o pagină web care să se autodistrugă în 3, 2, 1… 90 de zile, dar există aşa ceva! Poate doriţi să creaţi o pagină care să anunţe aniversarea a 10 ani de la terminarea facultăţii, pagină care peste 90 de zile nu îşi mai are sensul. Sau cine ştie ce alte scenarii se mai pot imagina.

→ Dacă tot am pus un clip YouTube, iată încă două. Au fost semnalate de TechCrunch astăzi, împreună cu anunţul că FotoFlexer pregăteşte două noutăţi (prezentarea făcută de noi o găsiţi aici).


→ Să vedem la final ce liste utile au mai strâns cei de la Mashable.com. Pentru operativitate nu voi mai traduce titlul articolelor. Sunt sute de linkuri interesante, rămâne să fie o temă (minim) care vă interesează personal pe Dvs. Sunt articole dedicate programatorilor (XML, .NET, SQL, Python, Perl, Ruby…) dar şi navigatorilor sau utilizatorilor de calculator în general.

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă "scurt pe doi" şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *