Alt gen de Mahjong şi Sudoku


Zen Games este o reuniune de două jocuri, gen Mahjong şi Sudoku. De fapt aici le spune Hexajong şi Ishidoku. Hexajong are piesele de formă hexagonală, ele putând fi îndepărtate, ca la Mahjong, două câte două de pe tabla de joc, o piesă liberă fiind aceea care are – oricare – trei laturi libere. Există un singur set de modele pe piese, şi există şi piese care nu sunt identice, dar care pot fi luate împreună – piese numerotate de la 1 la 4, cu modele mai complicate, dar care au toate un semn cu verde sau cu roşu în partea de sus.

img102

Există şapte grupuri de nivele, fiecare cu câte cel puţin şase nivele, toate cu forme diferite de aranjare a pieselor. Un nivel odată jucat poate fi rejucat dacă este ales din modul Single level. Beneficiaţi de ajutor, care vă costă însă o monedă din cele pe care le câştigaţi din când în când, şi de anularea unei mutări, care vă costă 20 de puncte. Nu există opţiunea shuffle dacă v-aţi blocat. În ceea ce priveşte jocul Ishidoku, aici careurile trebuie completate nu cu cifre, ci cu piese de forme şi culori variate. Careurile pot avea dimensiunea de până la 16×16, la această mărime jocul mergând până la gradul 6 de dificultate.

img103 img104

img105 img106

Din nou ajutorul vă costă o monedă. Puteţi cere să vi se calculeze câte piese sunt puse incorect, dar nu vi se şi arată care. Puteţi de asemenea beneficia de un ajutor în plus: să vi se indice cu galben poziţiile pentru care există deja o piesă de acel fel pe linie, coloană sau în careul mic, semnalând-o şi pe aceea, şi cu verde poziţiile în care dacă puneţi piesa nu există intersecţii – dar nu vi se arată poziţia unică pe care trebuie să fie piesa. Mai ales când sunt careuri de dimensiuni mari, e mai provocator ca în cazul jocului cu cifre să vă daţi seama care piese mai trebuie puse!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *