Doar azi gratuit: Macro Recorder şi Phantasia


Dacă aţi scăpat RoboTask, oferit gratuit luna trecută, şi aveţi nevoie de un program care să vă scutească de secvenţele repetitive, atunci astăzi GAOTD ne pune în faţă Macro Recorder, produs de Jibit Software. Aşa cum ne-am aştepta, nu este vorba de un simplu program care înregistrează apăsările de taste şi mişcările mouse-ului. Programul pune la dispoziţie şi funcţii ce ne permit să deschidem un fişier sau un sit web, să închidem calculatorul sau o fereastră, să afişăm un mesaj ş.a.

img73

Mai interesant mi s-a părut că macrourile, care sunt de fapt nişte scripturi "citibile" (deci nu sunt în "chineză" 😉 ), pot fi exportate ca mici executabile, ceea ce le dă portabilitate. Programatorii se vor bucura să afle că Macro Recorder suportă teste (if-then) şi acţiuni în buclă (repeate). Scripturile pot fi "cercetare" de erori (debug). Iar unui script i se poate atribui o combinaţie de taste pentru execuţie rapidă. Dacă doriţi mai multe informaţii vă recomand acest help.

Cât priveşte jocul zilei, el se prezintă singur din captura a doua de mai jos. Phantasia 2 oferă trei stiluri de joc (pe principiul "trei jocuri într-unul e mai atrăgător"), fiind un fel de joc bubbles combinat cu arkanoid. Are 16MB.

img74 img75

Atenţie: programul şi jocul sunt comerciale. Astăzi sunt oferite gratuit prin Game.GiveAwayOfTheDay. Dacă încă nu cunoaşteţi oferta, iată ce trebuie să ştiţi:

– produsul este gratuit doar dacă îl descărcaţi astăzi şi îl instalaţi astăzi (un “astăzi” relativ: de fapt de la ora 10AM – ora României – a unei zile, până a doua zi dimineaţa la 10AM)
– rămâne gratuit până la prima reinstalare a sistemului de operare
– nu beneficiaţi de upgrade-uri sau sau suport tehnic din partea producătorului
– dacă l-aţi instalat după ce a trecut oferta, nu mai este gratuit (activarea nu funcţionează)
– chiar dacă aţi descărcat astăzi pachetul, nu îl veţi putea instala peste o lună, nici măcar pe propriul calculator
– pentru ca produsul să devină înregistrat (gratuit), trebuie să fiţi conectat la internet şi să lansaţi fişierul Activate.exe din arhiva descărcată
– gratuitatea se aplică doar pentru utilizări personale
– staţi cu ochii pe CNet.ro pentru a afla despre alte programe utile şi jocuri oferite gratuit – dacă nu ne citiţi la timp, cine ştie ce scăpaţi
– de regulă programele oferite gratuit sunt mici, utilitare, jocuri, screensavere (în nici un caz Photoshop sau Dreamweaver sau MS Office)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *