KillerStartups şi MakeUseOf


Sunteţi dornici să navigaţi pe situri neştiute de alţii? Doriţi să ştiţi ce situri noi au mai apărut? Vă recomand astăzi două situri care să potolească un astfel de apetit: KillerStartups şi MakeUseOf (directorul 2.0). Primul monitorizează noile apariţii: 30 de situri sunt analizate zi de zi, dar cât de noi sunt… este relativ. De exemplu astăzi scriu despre TabsGenerator.com, despre care însă noi am scris în septembrie.

img79

Veţi găsi însă – cu siguranţă! – şi situri despre care nu aţi auzit. De fapt cel mai probabil 90% dintre siturile prezentate vor fi noutăţi absolute pentru Dvs. Să nu neglijăm însă cuvântul startup din titlul sitului: este vorba de regulă de proiecte tinere (uneori sunt chiar proiecte lansate de 24 de ore), şi, cum se întâmplă des pe web, nu toate mai prind "maturitatea"… pur şi simplu mor, dispar. O recomandare interesantă este CoolSoftware, un proiect Intel, un fel de Digg orientat pe software (dar profesional, comercial). Veţi vedea că pagina de pe KillerStartups cuprinde o scurtă recenzie, citate din situl recenzat, motivaţia includerii (why it might be a killer) şi nişte sugestii. Situl este util şi celor care nu sunt acasă cu engleza ci poate cu spaniola, germana, franceza sau italiana (mai sunt şi alte limbi). De asemenea să mai spunem că există o paletă interesantă de feed-uri: ultimele recenzate, topul siturilor, dar şi feed-uri pe categorii.

Apropo de feed-uri: dintr-o listă de feed-uri l-am descoperit pe cel de webaplicaţii de la MakeUseOf. Situl în sine are mai multe secţiuni, dar feed-ul tocmai indicat vă oferă ultimele webaplicaţii recenzate. Cele două resurse indicate vă vor oferi zilnic câteva zeci de situri noi de explorat!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Roby spune:

    Termenul „feed” nu poate fi importat ca atare pentru că pronunțarea lui s-ar bate cap în cap cu pronunțarea obișnuită a românei.

    Argumentația e simplă. Dacă s-ar prelua feed (feed-uri) ar trebui ca grupul „ee” din el să se pronunțe „i” ca în engleză. Dar în română grupul „ee” se pronunță „ee” de o mie de ani („aceea”). Nu e bine să se folosească englezisme care dau peste cap pronunția (fonetică) a limbii române.

    Traducerea lui „RSS feed” este „flux RSS”. Termenul românesc e folosit de o groază de lume, inclusiv pe situri oficiale (www.tvr.ro, etc.) și e folosit și de Microsoft (http://office.microsoft.com/ro-ro/outlook/HA101595391048.aspx)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *