Contul GMail creşte ca Făt Frumos


Astăzi Google a dat o veste care îi va lăsa indiferent pe mulţi, dar nu pe toţi: capacitatea conturilor GMail creşte mai accelerat! Dacă veţi urmări contorul din pagina de logare (delogaţi-vă dacă sunteţi identificat) veţi observa că "aleargă" mult mult mai rapid. Algoritmul folosit poate fi citit săpând prin surse, aşa că blogurile IT s-au aruncat să facă diverse calcule. Ionuţ estimează pe Google Operating System (de unde am luat şi graficul) că la 23 octombrie vom avea 4,321GB! Iar la 4 ianuarie 6,282GB! Începând de la acea dată creşterea va fi de 3,3MB pe zi, adică de zece ori mai mult decât creşterea curentă.

sursa: Google Operating System

Desigur, fanii conturilor de email de la Yahoo! vor râde în barbă (cei care au) din moment ce conturile lor sunt (teoretic) nelimitate. Aceasta de mai multe luni… şi mă mir sincer că Google abia acum a început să ridice mai puternic limita. Deja sunt aproape 3GB, dar cum până la 23 octombrie nu mai este prea mult, putem spune că avem 4GB. Eu unul mă simt mult mai liniştit acum, pentru că principalul cont de GMail pe care îl folosesc se îndreaptă spre 67%. Şi am păţit de cel puţin 2-3 ori să ajungă la 99% şi să pierd emailuri (unele importante). Cu siguranţă nici 2GB, nici 3GB şi nici mai mult, nu pot să dea linişte absolut oricui că nu va trebui să şteargă niciodată, nici un email.

img93

Accelerarea creşterii capacităţii conturilor GMail este doar o parte din vestea bună. Cei care folosesc Google Apps (iar eu folosesc pentru aproape o duzină de domenii) au putut să observe astăzi cum limita de 2GB a sărit brusc la 2,9GB. În mod ciudat, până acum adresele de email prin Google Apps beneficiau de aceleaşi trăsături cu GMail mai puţin creşterea capacităţii. Problema a fost rezolvată, astfel că practic între adresa mea de email @gmail.com şi cea cu domeniu propriu @capan.ro (prin Google Apps) nu mai sunt diferenţe de spaţiu: 2,9GB în continuă şi serioasă creştere. Mulţam Google!

Au fost actualizate şi preţurile pentru cei dornici de mai mult spaţiu. Până acum asocierile erau următoarele: 6GB = 20usd (pe an); 25GB = 75usd; 100GB = 250usd; 250GB = 500usd. De astăzi oferta este: 10GB = 20usd; 40GB = 75usd; 150GB = 250usd; 400GB = 500usd. Cu aceste creşteri se nasc diverse întrebări: unde este serviciul Google de depozitare al fişierelor, atât de aşteptat? şi mai urgent: capacitatea conturilor Picasa nu se măreşte? (Eu şi acolo am ajuns la peste 60% ocupat.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. -Hawkeye- spune:

    Fain 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *