Microsoft: găzduire mai largă şi evenimente


În iunie a.c. scriam despre Windows Live Folders, soluţia propusă de Microsoft pentru găzduirea de fişiere. Nu am urmărit evoluţia ofertei, aşa că nici măcar nu ştiu când şi-a schimbat numele în Windows Live SkyDrive. Astăzi însă am constatat aceasta împreună cu faptul că "imensul" spaţiu de 500MB a fost dublat la 1GB. Ce poţi să găzduieşti într-un giga astăzi? Programe? Documente? Muzică? Cred că această capacitate este suficientă pentru prea puţini dintre noi. Dacă Google îşi va lansa versiunea proprie pentru acest tip de servicii tot cu 1GB voi fi profund dezamăgit…

img94

Ceea ce încă o dată face totuşi atractive serviciile Microsoft este faptul că sunt traduse în limba română. Suntem noi o ţară francofonă în care cel mai bine se cunoaşte din şcoală engleza 😉 , dar aceasta nu înseamnă că nu sunt mulţi aceia care preferă să nu trebuiască să îşi traducă în minte meniuri sau mesaje apărute în paginile web. În plus designul este foarte curat: în partea de sus apar nişte reclame (neprinse în captura de mai jos) în rest mult spaţiu alb, care îţi permite să respiri. Aplicaţia se prezintă singură, fiind extrem de intuitivă, aşa că va putea fi folosită cu succes chiar şi de începători.

Dar Microsoft nu doar că a dublat ieri spaţiul ci a şi venit cu unele mici modificări. De exemplu este acum mai uşor să notifici prietenii prin email despre un fişier sau director din contul Skydrive. Mai interesant este că acum directoarele (folderele) publice au asociate feed-uri (fluxuri RSS) astfel că poţi urmări de exemplu când prietenul X a mai pus ceva în directorul său Y. Există şi posibilitatea de a include link către fişier în propriile pagini (un fel de embed dar numit în română "încorporare").

img95

Fără să aibă o interfaţă aşa frumoasă ca Windows Live Skydrive, să nu uităm că DivShare nu pune limite la numărul de fişiere găzduite. Ce îi lipseşte serviciului Microsoft pentru ca să fie într-adevăr atrăgător? Sau cum ar trebui să arate serviciul echivalent de la Google ca să merite atenţia noastră? Eu aş zice:

– capacitate de la 3GB în sus
– un API puternic
– viteză foarte bună
– acces FTP pentru publicarea fişierelor (sau cel puţin printr-o aplicaţie specializată)
– posibilitate de link direct

Cred că ultimele două cerinţe nu vor fi văzute prea curând într-un serviciu gratuit, dar de visat putem visa. Dacă aveţi alte opinii sau aşteptări sper că le veţi împărtăşi prin comentarii.

Era să închei fără să spun vreun cuvânt despre cealaltă noutate: Windows Live cuprinde acum (de ieri adică) şi un serviciu pentru evenimente. Windows Live Evenimente ne permite să adăugăm evenimente comune precum zile de naştere, sau extraordinare precum o nuntă sau o petrecere mai specială. Îţi poţi defini o listă de invitaţi şi imediat se pot trimite şi invitaţiile. Se pot purta discuţii pe marginea evenimentului, publica fotografii după ce a avut loc… Din nou interfaţa este 100% în română, aşa că tot ce mai trebuie este să ne obişnuim să ne folosim de internet pentru organizarea evenimentelor.

img96


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. gyges77 spune:

    Mie imi scrie ca „this beta version is not available in your region”. D-voastra cum ati reusit sa intrati?

  2. George spune:

    Da, si la mine la fel.

  3. radu.capan spune:

    Foarte ciudat. Nu imi explic decat prin setarile regionale, care se poate cumva sa fie puse pe ceva tari ciudate? La mine setarile din Windows sunt pe romana, si de aceea Internet Explorer imi arata textele in romana. Ce setari nationale aveti? Acelasi efect navigand si cu IE, si cu FF si/sau cu Opera? Sunt si persoane care reusesc ca mine sa acceseze Live SkyDrive?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *