Polar Clock: un altfel de ceas


De luni de zile nu am mai prezentat screensavere gratuite. Iată astăzi o propunere: Polar Clock. Dacă veţi urma link-ul în chiar vârful paginii veţi vedea un flash care de fapt este implementat în screensaver. După cum veţi vedea acolo şi după cum vedeţi şi mai jos, este un ceas mai ciudat. Luna, ziua din lună, ziua din săptămână, ora, minutul şi secundele sunt reprezentate nu aşa cum ne-am aştepta de la un ceas clasic. Dar tocmai aceasta face screensaverul mai interesant!

img113

Screensaverul permite diverse configurări. De exemplu – a se vedea captura de mai sus – poate fi setat pe limba română. Puteţi alege ordinea "inelelor" şi modifica factori precum grosimea, spaţierea "inelelor", saturaţia culorilor lor şi altele. Eu în final am revenit însă la setările implicite – mi s-au părut cele mai reuşite – modificând doar setarea de limbă. Aici găsiţi instrucţiuni cum să puneţi flash-ul ca un fel de wallpaper la calculator (active desktop).

Polar Clock a fost dezvoltat iniţial pentru Mac OS X, dar are de ceva vreme şi o versiune pentru Windows. Aproximativ 2MB. (Puteţi bloca cu firewall-ul comunicările pe care le doreşte nu screensaver-ul în sine ci aplicaţia cu care a fost creat.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Agkelos spune:

    Ideea de screensaver nu era ceva ce se misca in continuu pentru ca electronii sau nu „strice” fosforul de pe sticla?

    E frumos, dar ca screensaver nu prea isi face treaba 😛


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *