Polaroid Gallery (pentru Flickr în principal)


Timpul trece iar Picasa WebAlbums de la Google rămâne tot în urmă ca ofertă de spaţiu. Flickr de la Yahoo! rămâne pe primul loc pentru cei care nu doresc să micşoreze imaginile şi să poată să publice oricâte fotografii. Tot mai mult şi mai mult stau pe gânduri dacă să nu achiziţionez un cont pro la Flickr… Dar îndeajuns cu dubiile mele. Astăzi iată un alt produs orientat spre Flickr dar care poate fi folosit şi cu alte fotografii, dacă scrieţi însă manual un fişier XML.

img114

L-am testat, după cum vedeţi mai sus, cu contul meu: oricine o poate face indicându-şi ID-ul Flickr pe care îl puteţi afla mai uşor de aici. Flash-ul, care poate fi dimensionat oricum (pătrat, sau mai lung, sau mai lat) "trânteşte" fotografiile pe un fel de masă. Puteţi cu mouse-ul trage fotografiile, iar cu dublu-click vor fi aduse în prim plan. Cel mai bine vedeţi în acest exemplu care este pe tot ecranul (de fapt pe toată pagina). Scriptul arată bine şi pentru un număr controlat de fotografii poate fi util. Este gratuit şi simplu de folosit. Testaţi-l şi dacă vă place folosiţi-l!

Pentru cei care folosesc Picasa (dar şi pentru cei ce folosesc Flickr), în trecut am vorbit despre dfGallery. Tot DezinerFolio oferă încă un script, Flash XML Gallery, dar care nu îi aparţine (l-a găsit şi… autor necunoscut). În acţiune vedeţi scriptul aici. Avantajul acestei soluţii este că permite "grupuri" de fotografii, ceea ce nu se poate cu Polaroid Gallery. Nu am testat această soluţie flash dar DezinerFolio spune că se poate integra foarte uşor (one-click integration) cu Picasa şi Flickr, grupurile fiind atunci albumele din Picasa, respectivul seturile din Flickr. Soluţia este elegantă dar nu ştiu de ce imaginile mici (thumbnails) par a fi cam neclare…

img115

PS: apropo de consideraţiile de la început, un articol recent – 36 Reasons Flickr is a Photographer’s Ultimate Tool


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *